Brownie med cookiebund og sprøde kiks

Brownie med cookiebund og sprøde kiks

Fryseegnet
Denne brownie med cookiebund og sprøde kiks i midten er næsten for meget... Brownien er snasket, blød, sej og sprød på samme tid. Den går under navnet "slutty brownie" - og den er helt sikkert et hit for både store og små! Navnet "slutty brownie" passer perfekt til denne 'uartige' kage. Prøv vores version af brownien, der har taget de sociale medier med storm.

Sådan gør du

Cookie-dej
  • Pisk smør, sukker, brun farin og æg godt sammen.
  • Bland hvedemel, natron, salt og bagepulver og rør det i smørblandingen sammen med chokolade.
  • Tryk cookie-dejen ud i bunden af en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) foret med bagepapir.
Brownie
  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel og kakao og vend det i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding heri.
  • Læg kakaokiks på cookiebunden og fordel brownie-dejen oven på.
  • Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af - gerne i køleskab til næste dag. Drys med flagesalt og server.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her finder du opskriften på en helt almindelig brownie.

Brownies
60+ min
Brownies
(1715)
Velbekomme!
Forbered i god tid

Du kan med fordel bage kagen dagen før den skal serveres. Brownien har godt af at 'sætte sig' på køl inden den serveres. Opbevar kagen i køleskabet.

Serveringsforslag

Brownien smager fantastisk serveret med vaniljeis og syrlige bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

39815 kJ / 9516 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1858 kJ / 444 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 48,3 % 52,8 g
Fedt: 47,3 % 23,8 g
Relateret video
Brownie med cookiebund og sprøde kiks

Ingredienser

Cookie-dej
Blødt smør
150 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Brun farin (ca. 1½ dl)
125 g
Æg
1
Hvedemel (ca. 4½ dl)
250 g
Natron
1 tsk
Groft salt
¾ tsk
Bagepulver
½ tsk
Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
100 g
Brownie
Smør
250 g
Mørk chokolade
150 g
Æg
4
Sukker
250 g
Hvedemel
150 g
Kakaopulver
3 spsk
Kakaokiks med vaniljecreme, fx Oreos
300 g
Flagesalt
¼ tsk