Svensk knækbrød

Svensk knækbrød

60+ min
Svensk knækbrød eller svenske møllehjul er en dejlig spise. Spis knækbrød, som de traditionelt gør i Sverige, med marinerede silefileter, eller hold dig til den mere klassiske danske version med smør og ost. De svenske knækbrød fungerer super godt som den hurtige snack på farten, i madpakken eller til at stille den lille sult.

Sådan gør du

  • Hæld mælken i en skål og smuldr gæren heri - rør det godt sammen.
  • Tilsæt honning, mel, hørfrø og salt og slå dejen godt sammen med en grydeske, til den er ensartet og smidig (dejen kan være lidt klistret).
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Vend græskarker, solsikkekerner, salt og kommen sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem sammen med frøblandingen.
  • Del dejen i 12 stykker, og rul hvert stykke tyndt ud.
  • Rul evt. hvert stykke efter med en knækbrødsrulle for at give en bølget overflade. Brug en udstikker til at lave et lille hul i midten af dejen.
  • Fordel 6 stykker dej på to bageplader med bagepapir. Bag knækbrødet i midten af ovnen.
  • Lad knækbrødet køle af på en bagerist - uden bagepapir. Gentag med resten af dejen.
Bagetid
  • Ca. 12 min. ved 225° - varmluft.
Velbekomme!
Tilberedningstip

Du kan rulle dejen ud i alle faconer, og med en almindelig kagerulle.

Variation

Du kan undlade kommen, eller udskifte med andre krydderier.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10177 kJ / 2432 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1022 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 8,9 g
Protein: 14,1 % 8,5 g
Kulhydrat: 61,2 % 36,8 g
Fedt: 24,7 % 6,8 g

Ingredienser

Mælk
3 dl
Gær
25 g
Flydende honning
½ spsk
Groft rugmel (ca. 5 dl)
325 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
200 g
Hørfrø (ca. ½ dl)
40 g
Groft salt
½ tsk
Græskarkerner (ca. ½ dl)
40 g
Solsikkekerner (ca. ½ dl)
35 g
Flagesalt
1 spsk
Hel spidskommen
½ spsk