Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Rimning er den svenske betegnelse for saltning. Fisken bliver meget lækker - på en gang rå og alligevel mør, saftig og fast i kødet.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g laksefilet uden skind og ben - frosset i mindst 1 døgn
  • 1½ tsk fennikelfrø
  • ¼ tsk dildfrø
  • 4 sorte peberkorn
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk groft salt

Brøndkarsedressing

  • 3 dl rensede ærteskud
  • 100 g kaviar

Tilbehør

  • 150 g ristet italiensk flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad laksefileten tø halvt op i køleskabet. Skær laksen i 1 cm skiver og kom dem i et fad. Knus fennikelfrø, dildfrø og peberkorn til et groft pulver, fx i en morter eller en hurtighakker. Bland med sukker og salt. Vend lakseskiverne i krydderblandingen og stil fisken tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.

Brøndkarsedressing

Rør kvark, mælk, farin og salt sammen. Vend brøndkarse i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Anret den rimmede laks i et fad på en bund af ærteskud. Server sammen med brøndkarsedressing, kaviar og ristet flute.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Skyr, fennikel og dildfrø er til sammen tungen på vægtskålen, der drejer druevalget over på den urteagtige Grüner Veltliner.

Læs mere om vin til mad