Rimmet laks med fennikel- og dildfrø
60+ min

Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

Rimning er den svenske betegnelse for saltning. Fisken bliver meget lækker - på en gang rå og alligevel mør, saftig og fast i kødet.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

Rimning er den svenske betegnelse for saltning. Fisken bliver meget lækker - på en gang rå og alligevel mør, saftig og fast i kødet.

Antal portioner
  • 600 g laksefilet uden skind og ben - frosset i mindst 1 døgn
  • 1½ tsk fennikelfrø
  • ¼ tsk dildfrø
  • 4 sorte peberkorn
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk groft salt

Brøndkarsedressing

  • 3 dl rensede ærteskud
  • 100 g kaviar

Tilbehør

  • 150 g ristet italienske flutes

Fremgangsmåde:

Lad laksefileten tø halvt op i køleskabet. Skær laksen i 1 cm skiver og kom dem i et fad. Knus fennikelfrø, dildfrø og peberkorn til et groft pulver, fx i en morter eller en hurtighakker. Bland med sukker og salt. Vend lakseskiverne i krydderblandingen og stil fisken tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.

Brøndkarsedressing

Rør skyr, mælk, farin og salt sammen. Vend brøndkarse i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Anret den rimmede laks i et fad på en bund af ærteskud. Server sammen med brøndkarsedressing, kaviar og ristet flute.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 41 %
Print

Vin match

Skyr, fennikel og dildfrø er til sammen tungen på vægtskålen, der drejer druevalget over på den urteagtige Grüner Veltliner.

Læs mere om vin til mad