Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Rimning er den svenske betegnelse for saltning. Fisken bliver meget lækker - på en gang rå og alligevel mør, saftig og fast i kødet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g laksefilet uden skind og ben - frosset i mindst 1 døgn
  • 1½ tsk fennikelfrø
  • ¼ tsk dildfrø
  • 4 sorte peberkorn
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 spsk groft salt

Brøndkarsedressing

  • 3 dl rensede ærteskud
  • 100 g kaviar

Tilbehør

  • 150 g ristet italiensk flute

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad laksefileten tø halvt op i køleskabet. Skær laksen i 1 cm skiver og kom dem i et fad. Knus fennikelfrø, dildfrø og peberkorn til et groft pulver, fx i en morter eller en hurtighakker. Bland med sukker og salt. Vend lakseskiverne i krydderblandingen og stil fisken tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.

Brøndkarsedressing

Rør kvark, mælk, farin og salt sammen. Vend brøndkarse i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Anret den rimmede laks i et fad på en bund af ærteskud. Server sammen med brøndkarsedressing, kaviar og ristet flute.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Skyr, fennikel og dildfrø er til sammen tungen på vægtskålen, der drejer druevalget over på den urteagtige Grüner Veltliner.

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag