Kiksekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(210 vurderinger)

60+ min

Sprødt, blødt og sødt. Den perfekte kombination til eftermiddagskagen.

Ingredienser

Kage til 10

Opskriften gælder for 1 stk

  • 150 g smør
  • 300 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 20 firkantede vaniljekiks

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde og tag gryden af varmen. Del chokoladen i mindre stykker og kom dem i smørret. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Rør flormelis og æggeblommer i den lune chokoladeblanding. Beklæd en aflang, smal form (ca. 1½ liter) med plastfilm. Smør et tyndet lag af chokoladeblandingen i bunden af formen. Læg herpå et lag kiks - forsæt til der er i alt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Tips

Kiksekagen har let ved at smuldre, specielt når den er iskold. Det er lettere at skære pæne skiver, hvis kagen står på køkkenbordet ca. ½ time før servering.

Frysetips

Lad kiksekagen tø på køkkenbordet i ca. 2½ time. Server den herefter eller opbevar den i køleskabet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: