Kiksekage
8 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
)
Kiksekage - en klassisk forkælelse, når der skal "bages uden ovn". Kiksekage er sprød, blød og sød - og nem at lave. Minderne fra barndommen vælter frem, når der kommer kiksekage på bordet.
Ingredienser
Kiksekage
150 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Mørk chokolade
|
|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
2
Æggeblommer
|
|
20
Firkantede vaniljekiks (ca. 80 g)
|
Sådan gør du
Kiksekage
Kiksekagen har let ved at smuldre, specielt når den er iskold. Det er lettere at skære pæne skiver, hvis kagen står på køkkenbordet ca. ½ time før servering.
Prøv en mere voksen udgave med revet skal af en usprøjtet appelsin i chokoladeblandingen.
Lad kiksekagen tø på køkkenbordet i ca. 2½ time. Server den herefter eller opbevar den i køleskabet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13928 kJ / 3329 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2283 kJ / 546 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 3,5 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 36 % | 48,4 g |
Fedt: | 60,5 % | 37,3 g |
