Kiksekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(241 vurderinger)

60+ min

Sprødt, blødt og sødt. Den perfekte kombination til eftermiddagskagen.

Ingredienser

Kage til 10

Opskriften gælder for 1 stk

  • 150 g smør
  • 300 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 2 æggeblommer
  • 20 firkantede vaniljekiks

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille gryde og tag gryden af varmen. Del chokoladen i mindre stykker og kom dem i smørret. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Rør flormelis og æggeblommer i den lune chokoladeblanding. Beklæd en aflang, smal form (ca. 1½ liter) med plastfilm. Smør et tyndet lag af chokoladeblandingen i bunden af formen. Læg herpå et lag kiks - forsæt til der er i alt 4 lag kiks. Slut af med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Tips

Kiksekagen har let ved at smuldre, specielt når den er iskold. Det er lettere at skære pæne skiver, hvis kagen står på køkkenbordet ca. ½ time før servering.

Frysetips

Lad kiksekagen tø på køkkenbordet i ca. 2½ time. Server den herefter eller opbevar den i køleskabet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: