Sliders

1 time 5 min
Fryseegnet
Sliders

Lækre små sliders - eller miniburgere. Vi har fyldt burgerne med en hjemmelavet cremefraiche dressing, saftige burgerbøffer med smeltet cheddar og friske grøntsager. Bag selv de små sliders boller eller køb dem i supermarkedet - og variér fyldet alt efter anledning, smagsløg og årstid. Servér sliders fx til børnefødselsdag, på buffetbordet eller til en hyggelig byg-selv burgeraften med gæster. Et 'alt-i-et'-måltid som med garanti vækker begejstring hele bordet rundt.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Dressing

¼ liter Creme fraiche
2 tsk Tomatketchup
¼ tsk Groft salt
¼ tsk Mild paprika
Friskkværnet peber

Minibøffer med cheddar

600 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
175 g Revet cheddarost
16 Mini burgerboller - flækkede (se link til opskrift nedenunder)
16 Salatblade fx hjertesalat
2 Store tomater i tynde skiver
16 skiver Skæreost
Bambusspyd - ca. 10 cm lange

Sådan gør du

Dressing

  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen. Stil den tildækket i køleskabet til servering.

Minibøffer med cheddar

  • Rør kød, salt og peber sammen. Form 16 bøffer (ca. 8 cm i diameter).
  • Lad smørret gyldne i en pande og steg bøfferne ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side.
  • Kom ost på bøfferne og lad det smelte.
  • Smør burgerbollerned med dressingen.
  • Læg et salatblad, en tomatskive, en bøf på bunden af hver burgerbolle.
  • Læg burger"låget" på og hold det hele sammen med en bambuspind. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22914 kJ / 5477 kcal

Næringsindhold pr. 100g

675 kJ / 161 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 24,6 % 9,8 g
Kulhydrat: 35,5 % 14,1 g
Fedt: 39,9 % 7,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/sliders/