Ribeye steaks og mangosalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

1 timer

Steaks på panden, kartofler i ovnen og din yndlingssauce i gryden. Lav mangosalsaen og vupti du har en lækker middag!

Ingredienser

Antal portioner

Mangosalsa

  • 1 moden avocado (ca. 250 g)
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 skrællet moden mangofrugt i små stykker (ca. 200 g)
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 4 ribeye-steaks, marmoreret oksefilet (ca. 800 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 1 kg stegte kartoffelbåde

Sådan gør du

Sådan gør du

Mangosalsa

Flæk avocadoen og fjern sten og skind. Skær avocadoen i små tern og vend dem forsigtigt sammen med citronsaft og de øvrige ingredienser. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Drys de 4 steaks med salt og peber og steg dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend kødet af og til. Tag de 4 steaks af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 5 min.

Bring whiskysaucen i kog i en gryde. Hæld saucen i en varm skål og server den sammen med ribeye steaks, mangosalsa og kartofler.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 49 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: