Ribeye steaks og mangosalsa

Ribeye steaks og mangosalsa

Steaks på panden, kartofler i ovnen og din yndlingssauce i gryden. Server en dejlig ribeye steak med hjemmelavet mangosalsa, og varm en færdig whiskysauce - og vupti du har en lækker middag!

Sådan gør du

Mangosalsa
  • Flæk avocadoen og fjern sten og skind.
  • Skær avocadoen i små tern og vend dem forsigtigt sammen med citronsaft og de øvrige ingredienser.
  • Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Ribeye steaks
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Drys de 4 steaks med salt og peber og steg dem ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend kødet af og til.
  • Tag de 4 steaks af panden og lad dem hvile tildækket i ca. 5 min.
Ved serveringen
  • Bring whiskysaucen i kog i en gryde.
  • Hæld saucen i en varm skål og server den sammen med ribeye steaks, mangosalsa og kartofler.

Mangosalsa, whiskysauce og kartoffelbåde er også glimrende tilbehør til kylling og svinekoteletter.

Energiindhold for hele retten:

16010 kJ / 3826 kcal

Næringsindhold pr. 100g

516 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26,3 % 8 g
Kulhydrat: 32,6 % 9,9 g
Fedt: 41,1 % 5,7 g
Mere inspiration

Et dejligt stykke kød, når det skal gå stærkt...

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(2)
Relateret video
Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Ingredienser

Mangosalsa
1 Moden avocado (ca. 250 g)
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 Skrællet moden mangofrugt i små stykker (ca. 200 g)
250 g Cherrytomater i kvarte
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Ribeye steaks
10 g Smør
4 Ribeye-steaks, marmoreret oksefilet (ca. 800 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Rødvinssauce
Pynt
Frisk basilikum
Tilbehør
1 kg Stegte kartoffelbåde