Ribeye-steaks med grillede grøntsager

Bedømmelse

(8 vurderinger)

30 min

Store lækre bøffer og grillede saftige grøntsager. Serveret med en kold barbecuedressing som dip - grillmad når det er bedst.

Ingredienser

Antal portioner

Barbecuedressing

  • 4 ribeye-steaks (ca. 700 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Grillede grøntsager

  • 10 små hele gule, orange og røde peberfrugter (ca. 300 g)
  • 4 rødløg i tykke skiver (ca. 300 g)
  • 4 tomater i halve (ca. 300 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk flagesalt

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 750 g små bagte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Barbecuedressing

Rør cremefraiche og barbecuesauce sammen i en skål og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.

Lad en grill blive godt varm. Drys de 4 steaks med salt og peber. Grill bøfferne ved kraftig varme i ca. 5 min. - vend dem en gang undervejs. Lad bøfferne hvile tildækket, mens du griller grøntsagerne.

Grillede grøntsager

Pensl de hele peberfrugter, løgskiver og halve tomater med olie. Grill peberfrugterne i 10-15 min. - vend jævnligt, så peberfrugterne bliver stribede og ikke sorte. Grill løgene 6-8 min. og tomaterne i ca. 5 min. - grill tomaterne på snitfladen til sidst. Drys alle grøntsagerne med salt.

Server de grillede grøntsager sammen med barbecuedressingen, ribeye-steaks og små bagte kartofler.

Tips

Vær over det du har på grillen - tiderne afhænger meget af hvor varm grillen er. I stedet for at stege steaks og grøntsager på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de samme. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle steaks og grøntsager. Steg ved kraftig til jævn varme.

Sådan steger du den perfekte bøf

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde:

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Her vil en oversøisk rødvin på carmenere-druen være dejlig - gerne en god reserva-version Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges