Bøf à la Karoline

45 min
Bøf à la Karoline

Lækre bøffer med smeltet ost og tomat.

Ingredienser

600 g Hakket oksekød
1 Æg
2 spsk Rasp
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ tsk Sellerisalt
½ Knust fed hvidløg
30 g Smør
2 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
8 skiver Skæreost
4 Små tomater

Råsyltede rødløg

2 Rødløg i tynde skiver
1 dl Æbleeddike
1 dl Sukker

Tilbehør

300 g Grøn salat
240 g Flutes

Sådan gør du

  • Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber, sellerisalt og hvidløg.
  • Kødet formes til 8 hakkebøffer, der brunes og gennemsteges i smør på en pande, 5 min. på hver side.
  • Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med fløde, som derefter hældes ved bøfferne.
  • Hver bøf dækkes med en osteskive, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad.
  • Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes fast.
  • Lige før bøfferne skal serveres, gratineres de i ovnen, til osten er smeltet og let gylden i ca. 10 min. ved 250°.

Råsyltede rødløg

  • Rør eddike og sukker sammen og lad det stå til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt løgringe og lad dem trække i ca. 10 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14973 kJ / 3579 kcal

Næringsindhold pr. 100g

678 kJ / 162 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 22,2 % 8,9 g
Kulhydrat: 29,7 % 11,8 g
Fedt: 48,1 % 8,8 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/bof-a-la-karoline/