Bøf à la Karoline

Bøf à la Karoline

45 min
Lækre bøffer med smeltet ost og tomat.

Sådan gør du

  • Det hakkede oksekød æltes med æg, rasp, salt, peber, sellerisalt og hvidløg.
  • Kødet formes til 8 hakkebøffer, der brunes og gennemsteges i smør på en pande, 5 min. på hver side.
  • Bøfferne anrettes i et ovnfast fad, og panden koges af med piskefløde, som derefter hældes ved bøfferne.
  • Hver bøf dækkes med en osteskive, og herover lægges en halv tomat med den buede side opad.
  • Igennem tomat, ost og bøf sættes en tandstik, så det holdes fast.
  • Lige før bøfferne skal serveres, gratineres de i ovnen, til osten er smeltet og let gylden.
Råsyltede rødløg
  • Rør eddike og sukker sammen og lad det stå til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt løgringe og lad dem trække i ca. 10 min.
Gratinering
  • Ca. 10 min. ved 250°.
Mere inspiration

Klassisk hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs - uhm!

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17189 kJ / 4108 kcal

Næringsindhold pr. 100g

751 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 20,6 % 9,1 g
Kulhydrat: 25,9 % 11,4 g
Fedt: 53,5 % 10,9 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
600 g
Æg
1
Rasp
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Sellerisalt
¼ tsk
Knust fed hvidløg
½
Smør
30 g
2 dl
Arla Klovborg® ML 25% (45+)
8 skiver
Små tomater
4
Råsyltede rødløg
Rødløg i tynde skiver
2
Æbleeddike
1 dl
Sukker
1 dl
Tilbehør
Grøn salat
300 g
Flutes
240 g