Pariserbøf med blomkålscreme

Pariserbøf med blomkålscreme

45 min
Pariserbøf....det er vist altid populært. Her er den i en lidt lettere version, med frisk blomkålscreme og ekstra grønt til, så den også passer på en sund hverdag.

Sådan gør du

Blomkålscreme
  • Rør kvark, sennep og salt sammen. Vend blomkål og forårsløgtop i yoghurten og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Pariserbøf
  • Rist de 4 skiver af brødet på en brødrister.
  • Læg den sidste skive brød i en skål og hæld mælk og sojasauce over. Lad brødet trække i ca. 2 min.
  • Blend det udblødte brød, tilsæt det hakkede kød og rør farsen godt sammen.
  • Smør farsen på de ristede brødskiver - fladt og helt ud til kanten.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun pariserbøfferne på kødsiden i ca. 1 min. og steg dem derefter, stadig på kødsiden, ved jævn varme i ca. 9 min. Pariserbøfferne behøver ikke at blive stegt på brødsiden.
Anretning
  • Server de varme pariserbøffer med tilbehør af revne radiser, syltede agurker, kapers, forårsløg, æggeblommer og blomkålscreme.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8036 kJ / 1921 kcal

Næringsindhold pr. 100g

452 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 34,8 % 9,3 g
Kulhydrat: 36,3 % 9,7 g
Fedt: 28,9 % 3,5 g

Ingredienser

Blomkålscreme
250 g
Dijon-honningsennep
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Groftrevet blomkål
300 g
I dl fintstrimlet top af forårsløg
Pariserbøf
Landbrød (ca. 250 g)
5 skiver
Mælk
1 dl
Sojasauce
2 spsk
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g
Smør
25 g
Fint- eller groftrevne radiser eller ræddiker
100 g
Syltede agurker i små tern
100 g
Kapers uden lage
4 spsk
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Æggeblommer
4