Pariserbøf

Pariserbøf

45 min
Pariserbøf er god gammeldags dansk mad, på trods af navnet. Måske hedder det pariserbøf, fordi der er franskbrød under kødet? Her en opskrift på klassisk pariserbøf med det hele og uden nymodens twist - vi behøver jo ikke at lave om på det, som virker. Klassisk pariserbøf er skøn til frokost, aftensmad, natmad - nemt, hurtigt, lækkert!
Prøv en version med flere {grøntsager}
https://www.arla.dk/opskrifter/pariserbof/

Sådan gør du

Bøf
  • Skær skorpen af franskbrødet.
  • Form kødet til 4 hakkebøffer, tryk dem flade og fordel oksekødet omkring franskbrødet i et jævnt lag - lad bunden være åben. Krydr kødet med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg bøfferne, først med brødsiden nedad i ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter med kødsiden nedad i ca. 4 min. ved jævn varme.
  • Server de færdigstegte bøffer på hver sin tallerken med rødløg, kapers, rødbede og peberrod, slut med æggeblomme og persille.

Skal du lave mange pariserbøffer, kan du brune dem på panden først - og stege dem færdig i ovnen, så kan du servere til alle gæster på en gang.

Energiindhold for hele retten:

8632 kJ / 2063 kcal

Næringsindhold pr. 100g

799 kJ / 191 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 24,6 % 11,6 g
Kulhydrat: 18 % 8,5 g
Fedt: 57,4 % 12,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bøf
4 skiver Franskbrød
500 g Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
50 g Smør
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
2 Finthakkede rødløg (ca. 150 g)
100 g Syltede rødbeder i små tern
50 g Kapers
20 g Friskrevet peberrod
4 Æggeblommer
Pynt
Bredbladet persille