Salat med oksekød og bacon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

1 timer

En frisk og sprød salat, som kan anrettes i glas til buffetbordet eller som en forret.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Rød dressing

  • 50 g smør
  • 1 kg hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1½ spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 16 skiver bacon (ca. 250 g)
  • 2 liter fintstrimlet hjertesalat
  • 1¾ liter blandede babysalatblade

Pynt

  • blandede babysalatblade

Tilbehør

  • 400 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Rød dressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg halvdelen af kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 6 min. Tag det op og steg resten af kødet. Kom alt kødet tilbage i panden sammen med citronskal og halvdelen af forårsløgene. Drys med salt og peber og steg i yderligere ca. 1 min. Smag til.

Læg imens baconskiverne på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen til baconen er gylden og sprød. Læg baconskiverne på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Hak baconen. Bland de 2 slags salat og resten af forårsløgene. Fordel salaten i 24 glas, a ca. 3 dl (2 glas til hver). Drys det lune stegte kød og bacon i glassene. Top op med resten af salaten. Kom dressingen i en skål og pynt den med lidt chilisauce.

Tips

Kødet kan steges et par timer i forvejen og stilles tildækket i køleskabet. Lun kødet i panden 2-3 min. lige inden serveringen.

Baconen kan steges og hakkes i god tid. Lun den ca. 2 min. i ovnen, evt. sammen med brødet.

Du kan naturligvis også anrette salaten i fade.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19661 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

En rødvin med en anelse sødme vil være bedst i denne sammenhæng. Prøv med en rioja crianza eller en fadlagret oversøisk cabernet sauvignon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød