Salat med oksekød og bacon
1 time
•
En frisk og sprød salat, som kan anrettes i glas til buffetbordet eller som en forret.
Ingredienser
Rød dressing
½ liter
Creme fraiche
|
|
---|---|
½ dl
Sød chilisauce
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ tsk
Fintrevet løg
|
|
1 tsk
Engelsk sauce
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
50 g
Smør
|
|
---|---|
1 kg
Hakket oksekød
|
|
1½ spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1½ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
16 skiver
Bacon (ca. 250 g)
|
---|
2 liter
Fintstrimlet hjertesalat
|
|
---|---|
1¾ liter
Babysalatblade
|
Pynt
Babysalatblade
|
---|
Tilbehør
400 g
Groft flute
|
---|
Sådan gør du
Rød dressing
Ved serveringen
Kødet kan steges et par timer i forvejen og stilles tildækket i køleskabet. Lun kødet i panden 2-3 min. lige inden serveringen.
Baconen kan steges og hakkes i god tid. Lun den ca. 2 min. i ovnen, evt. sammen med brødet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24537 kJ / 5864 kcal
Næringsindhold pr. 100g
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 22 % | 10,7 g |
Kulhydrat: | 28 % | 13,6 g |
Fedt: | 50 % | 11,2 g |