Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

1 time
Ovnstegt bacon giver det sprøde islæt og flødedressingen er rigtig godt krydret med både citron, olivenolie, hvidløg og persille.

Sådan gør du

  • Læg de kvarte peberfrugter - med skindet opad - på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen, til skindet er sort. Tag peberfrugterne ud, (indstil ovnen på 200° - varmluft) læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler på tværs.
  • Bland kartofler og selleri med olie og salt og fordel dem på en plade med bagepapir. Læg baconskiverne på en anden plade med bagepapir. Bag rodfrugterne øverst i ovnen og baconen nederst - vend baconskiverne en gang undervejs og tag dem ud efter 20-25 min. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle og hak den derefter i små stykker.
Escabechefløde
  • Pisk alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - dressingen skal være kraftig i smagen.
  • Kom de lune, gyldne kartoffel- og selleristave i et fad. Fordel peberfrugtstrimler, bacon og persille oven på. Kom lidt escabechefløde på salaten og server resten ved siden af.
Grill for peberfrugter
  • 8-9 min.
Bagetid for kartofler og selleri
  • Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.
Bagetid for bacon
  • 20-25 min. ved 200° - varmluft.
Tip
  • Du kan evt. give kartofler og selleri et par min. under grill til sidst.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9053 kJ / 2164 kcal

Næringsindhold pr. 100g

367 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 14,7 % 3,2 g
Kulhydrat: 50,4 % 10,9 g
Fedt: 34,9 % 3,5 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Rensede røde peberfrugter i kvarte (ca. 500 g)
3
Melede kartofler i stave
600 g
Knoldselleri i stave
600 g
Olivenolie
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Bacon (ca. 250 g)
16 skiver
Escabechefløde
2½ dl
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Finthakkede skalotteløg (ca. 50 g)
2
Lille knust fed hvidløg
1
Olivenolie
2 tsk
Rørsukker
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
Tilbehør
Ristet rugbrød
200 g