Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

1 timer

Ovnstegt bacon giver det sprøde islæt og flødedressingen er rigtig godt krydret med både citron, olivenolie, hvidløg og persille.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 rensede røde peberfrugter i kvarte (ca. 500 g)
  • 600 g melede kartofler i stave
  • 600 g knoldselleri i stave
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 16 skiver bacon (ca. 250 g)

Escabechefløde

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg de kvarte peberfrugter - med skindet opad - på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen, til skindet er sort. Tag peberfrugterne ud, (indstil ovnen på 200° - varmluft) læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler på tværs.

Bland kartofler og selleri med olie og salt og fordel dem på en plade med bagepapir. Læg baconskiverne på en anden plade med bagepapir. Bag rodfrugterne øverst i ovnen og baconen nederst - vend baconskiverne en gang undervejs og tag dem ud efter 20-25 min. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle og hak den derefter i små stykker.

Escabechefløde

Pisk alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - dressingen skal være kraftig i smagen.

Kom de lune, gyldne kartoffel- og selleristave i et fad. Fordel peberfrugtstrimler, bacon og persille oven på. Kom lidt escabechefløde på salaten og server resten ved siden af.

Grill for peberfrugter

8-9 min.

Bagetid for kartofler og selleri

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for bacon

20-25 min. ved 200° - varmluft.

Tip

Du kan evt. give kartofler og selleri et par min. under grill til sidst.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag