Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde
1 timer

Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

Ovnstegt bacon giver det sprøde islæt og flødedressingen er rigtig godt krydret med både citron, olivenolie, hvidløg og persille.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

Ovnstegt bacon giver det sprøde islæt og flødedressingen er rigtig godt krydret med både citron, olivenolie, hvidløg og persille.

Antal portioner
  • 3 rensede røde peberfrugter i kvarte (ca. 500 g)
  • 600 g melede kartofler i stave
  • 600 g knoldselleri i stave
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 250 g bacon i tynde skiver

Escabechefløde

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Læg de kvarte peberfrugter - med skindet opad - på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen, til skindet er sort. Tag peberfrugterne ud, (indstil ovnen på 200° - varmluft) læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler på tværs.

Bland kartofler og selleri med olie og salt og fordel dem på en plade med bagepapir. Læg baconskiverne på en anden plade med bagepapir. Bag rodfrugterne øverst i ovnen og baconen nederst - vend baconskiverne en gang undervejs og tag dem ud efter 20-25 min. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle og hak den derefter i små stykker.

Escabechefløde

Pisk alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - dressingen skal være kraftig i smagen.

Kom de lune, gyldne kartoffel- og selleristave i et fad. Fordel peberfrugtstrimler, bacon og persille oven på. Kom lidt escabechefløde på salaten og server resten ved siden af.

Grill for peberfrugter

8-9 min.

Bagetid for kartofler og selleri

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for bacon

20-25 min. ved 200° - varmluft.

Tip

Du kan evt. give kartofler og selleri et par min. under grill til sidst.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 25 %
Print