Grillet peberfrugtsalat med escabechefløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

Ovnstegt bacon giver det sprøde islæt og flødedressingen er rigtig godt krydret med både citron, olivenolie, hvidløg og persille.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 rensede røde peberfrugter i kvarte (ca. 500 g)
  • 600 g melede kartofler i stave
  • 600 g knoldselleri i stave
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 16 skiver bacon (ca. 250 g)

Escabechefløde

  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg de kvarte peberfrugter - med skindet opad - på en plade med alufolie. Grill peberfrugterne øverst i ovnen, til skindet er sort. Tag peberfrugterne ud, (indstil ovnen på 200° - varmluft) læg et stykke bagepapir og et viskestykke over og lad peberfrugterne trække på køkkenbordet i ca. 10 min. Træk skindet af peberfrugterne og skær dem i strimler på tværs.

Bland kartofler og selleri med olie og salt og fordel dem på en plade med bagepapir. Læg baconskiverne på en anden plade med bagepapir. Bag rodfrugterne øverst i ovnen og baconen nederst - vend baconskiverne en gang undervejs og tag dem ud efter 20-25 min. Lad baconen dryppe af på køkkenrulle og hak den derefter i små stykker.

Escabechefløde

Pisk alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - dressingen skal være kraftig i smagen.

Kom de lune, gyldne kartoffel- og selleristave i et fad. Fordel peberfrugtstrimler, bacon og persille oven på. Kom lidt escabechefløde på salaten og server resten ved siden af.

Grill for peberfrugter

8-9 min.

Bagetid for kartofler og selleri

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for bacon

20-25 min. ved 200° - varmluft.

Tip

Du kan evt. give kartofler og selleri et par min. under grill til sidst.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: