Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

En dejlig forret med æg i flere variationer - hønseæg og fiskeæg sammen smager og ser godt ud.

Ingredienser

Antal portioner

Pocherede æg

  • 1 liter vand
  • ½ dl ufarvet lagereddike
  • 1 tsk groft salt
  • 4 æg

Rogn-vinaigrette

  • 4 tomater (ca. 200 g)
  • 2 finthakkede rødløg (ca. 100 g)
  • 3 spsk finthakkede friske dildkviste
  • 50 g flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller ufarvet kaviar
  • 1 spsk jomfruolivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g grønne asparges
  • 25 g smør

Pynt

  • frisk dildkvist
  • havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pocherede æg

Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde. Slå æggene ud i 4 underkopper. Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende. Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand. Tag eventuelle æggehviderester op af kogevandet og bring det atter i kog til næste æg. Lad de pocherede æg stå i det kolde vand til de skal bruges.

Rogn-vinaigrette

Del tomaterne i kvarte, skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern. Bland tomattern, løg og de øvrige ingredienser godt sammen. Smag til.

Skyl aspargesene og knæk de nederste par centimeter af. Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits aspargesene i ca. 3 min.

Fordel rogn-vinaigrette, asparges og pocherede æg på tallerkener. Pynt med dild, salt og peber og server.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: