Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg

Asparges med rogn-vinaigrette og pocherede æg

45 min
En forret med et par af forårets skønne ingredienser - friske grønne asparges og stenbiderrogn. Asparges med stenbiderrogn, friske tomater og pocherede æg er en uimodståelig kombination, som vækker opsigt med de smukke farver og forårsfornemmelser. Server asparges med stenbiderrogn til forret eller som en luksus frokost.
https://www.arla.dk/opskrifter/asparges-med-rogn-vinaigrette-og-pocherede-ag/

Sådan gør du

Pocherede æg
  • Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde. Slå æggene ud i 4 underkopper.
  • Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen.
  • Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
  • Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand. Tag eventuelle æggehviderester op af kogevandet og bring det atter i kog til næste æg.
  • Lad de pocherede æg stå i det kolde vand til de skal bruges.
Rogn-vinaigrette
  • Del tomaterne i kvarte, skrab kernerne ud med en teske og skær tomatkødet i små tern.
  • Bland tomattern, løg og de øvrige ingredienser godt sammen. Smag til.
Asparges
  • Skyl aspargesene og knæk de nederste par centimeter af.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits aspargesene i ca. 3 min.
  • Fordel rogn-vinaigrette, asparges og pocherede æg på tallerkener. Pynt med dild, salt og peber og server.
Energiindhold for hele retten:

5700 kJ / 1362 kcal

Næringsindhold pr. 100g

525 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 17,9 % 5,5 g
Kulhydrat: 42,1 % 13 g
Fedt: 40 % 5,7 g
Mere inspiration

Servér nybagte flutes til asparges og stenbiderrogn.

Flutes
60+ min
Flutes
(81)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Pocherede æg
1 liter Vand
½ dl Ufarvet lagereddike
1 tsk Groft salt
4 Æg
Rogn-vinaigrette
4 Tomater (ca. 200 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
3 spsk Finthakket frisk dild
50 g Flyvefiskerogn, stenbiderrogn eller ufarvet kaviar
1 spsk Jomfruolivenolie
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Asparges
225 g Grønne asparges
25 g Smør
Pynt
Dildkviste
Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
Tilbehør
240 Landbrød