Søndagstoast med chorizo og pocheret æg

Søndagstoast med chorizo og pocheret æg

30 min
Søndag morgen - med tid til forkælelse. Her er den perfekte toast til den perfekte morgen.

Sådan gør du

  • Steg chorizopølsen ved svag varme på en tør pande i ca. 5 min. - eller til den er gyldne og sprøde. Tilsæt de grønne asparges og steg i yderligere 2 min. Tag blandingen af panden og hold den varm.
  • Smelt halvdelen af smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg brødet gyldent på den ene side - ca. 4 min. Vend brødet, kom ost på den gyldne side og steg den anden side gylden i resten af smørret.
Pocheret æg
  • Bring imens vand, eddike og salt i kog i en gryde. Slå ægget ud i en underkop. Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende. Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand. Lad det pocherede æg stå i det kolde vand, til det skal bruges.
  • Anret chorizo og asparges på osten, top med det pochede æg, trøffelolie og salt. Drys med karse og server straks.
Mere inspiration

Her er en meget nem måde at lave pocherede æg på.

Pocherede æg
20 min
Pocherede æg
(5)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2242 kJ / 536 kcal

Næringsindhold pr. 100g

172 kJ / 41 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 14,9 % 1,5 g
Kulhydrat: 24,9 % 2,5 g
Fedt: 60,2 % 2,8 g

Ingredienser

Chorizopølse i små tern
50 g
Rensede grønne asparges
3
Smør
15 g
Langtidshævet hvedebrød
1 skive
Arla® Havarti 60+ skiveost
2 skiver
Porcheret æg
Vand
1 liter
Lagereddike
½ dl
Groft salt
1 tsk
Æg
1
Trøffelolie - kan undlades
1 tsk
Flagesalt
½ tsk
Karse
½ dl