Søndagstoast med chorizo og pocheret æg

Søndagstoast med chorizo og pocheret æg

30 min
Søndag morgen - med tid til forkælelse. Her er den perfekte toast til den perfekte morgen.

Sådan gør du

  • Steg chorizopølsen ved svag varme på en tør pande i ca. 5 min. - eller til den er gyldne og sprøde. Tilsæt de grønne asparges og steg i yderligere 2 min. Tag blandingen af panden og hold den varm.
  • Smelt halvdelen af smørret i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg brødet gyldent på den ene side - ca. 4 min. Vend brødet, kom ost på den gyldne side og steg den anden side gylden i resten af smørret.
Pocheret æg
  • Bring imens vand, eddike og salt i kog i en gryde. Slå ægget ud i en underkop. Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende. Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand. Lad det pocherede æg stå i det kolde vand, til det skal bruges.
  • Anret chorizo og asparges på osten, top med det pochede æg, trøffelolie og salt. Drys med karse og server straks.
Energiindhold for hele retten:

2749 kJ / 657 kcal

Næringsindhold pr. 100g

206 kJ / 49 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 15,7 % 1,9 g
Kulhydrat: 20 % 2,4 g
Fedt: 64,3 % 3,6 g
Mere inspiration

Her er en meget nem måde at lave pocherede æg på.

Pocherede æg
20 min
Pocherede æg
(15)

Ingredienser

50 g Chorizopølse i små tern
3 Rensede grønne asparges
15 g Smør
1 skive Langtidshævet hvedebrød
2 skiver Havarti ost
Porcheret æg
1 liter Vand
½ dl Lagereddike
1 tsk Groft salt
1 Æg
1 tsk Trøffelolie - kan undlades
½ tsk Flagesalt
½ dl Karse
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk