Chorizo og æg på toast

Chorizo og æg på toast

30 min
Spejlæg på en anden måde i denne åbne toast - med chorizo og smeltet mozzarella.

Sådan gør du

  • Bland rucola og peberfrugt sammen. Drys med salt og fordel salaten på 4 tallerkener.
  • Smør brødskiverne med løgmarmeladen og fordel dem på tallerkenerne.
  • Kom chorizo i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg chorizoen ved kraftig varme i ca. 2 min., og under omrøring, steg det ved jævn varme i yderligere ca. 2 min. - til det er sprødt. Tag det af panden. Lad smørret gyldne i panden ved jævn varme. Slå æggene ud og steg dem i ca. 4 min. Fordel æggene på de ristede brød, drys herpå chorizo. Kom osten i panden og lad det smelte ved jævn varme og under omrøring. Fordel den smeltede ost over de 4 toast, drys med peber og server.

Du bestemmer selv om du vil have ægget spejlet på begge sider.

Energiindhold for hele retten:

6380 kJ / 1525 kcal

Næringsindhold pr. 100g

740 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24,8 % 10,8 g
Kulhydrat: 34,5 % 15 g
Fedt: 40,7 % 8,2 g

Ingredienser

75 g Renset rucolasalat
1 Gul peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 125 g)
½ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
4 skiver Landbrød - hårdtristet (ca. 175 g)
50 g Rødløgsmarmelade
75 g Chorizopølse i skiver
10 g Smør
4 Æg
¼ tsk Groft salt
140 g Revet mozzarellaost
Pynt
Friskkværnet peber