Chorizo og æg på toast

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Spejlæg på en anden måde i denne åbne toast - med chorizo og smeltet mozzarella.

Ingredienser

Antal portioner
  • 75 g renset rucolasalat
  • 1 gul peberfrugt i korte tynde strimler (ca. 125 g)
  • ½ tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver landbrød - hårdtristet (ca. 175 g)
  • 50 g rødløgsmarmelade
  • 75 g chorizopølse i skiver
  • 10 g smør
  • 4 æg
  • ¼ tsk groft salt
  • 140 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%

Pynt

  • sumak - salt/syrligt krydderi

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland rucola og peberfrugt sammen. Drys med salt og fordel salaten på 4 tallerkener.

Smør brødskiverne med løgmarmeladen og fordel dem på tallerkenerne.

Kom chorizo i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg chorizoen ved kraftig varme i ca. 2 min., og under omrøring, steg det ved jævn varme i yderligere ca. 2 min. - til det er sprødt. Tag det af panden. Lad smørret gyldne i panden ved jævn varme. Slå æggene ud og steg dem i ca. 4 min. Fordel æggene på de ristede brød, drys herpå chorizo. Kom osten i panden og lad det smelte ved jævn varme og under omrøring. Fordel den smeltede ost over de 4 toast. Drys med sumak og server straks.

Tip

Du bestemmer selv om du vil have ægget spejlet på begge sider.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde: