Høne i asparges med estragon

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

En klassisk forårbebuder lavet fra bunden - kogt høne med friske asparges og estragonsauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • lidt porre
  • 1 gulerod
  • kviste af kruspersille
  • 1 renset høne på ca. 2,2 kg eller et par store kyllinger
  • 6 hvide peberkorn
  • 1 spsk groft salt
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk sukker
  • 1 kg skrællede hvide asparges
  • 1 kg rensede grønne asparges

Estragonsauce

  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 3½ dl hønsebouillon - fra hønen
  • ¼ liter vand fra aspargene
  • 2 æggeblommer
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk grofthakkede friske estragonblade
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber

Tilbehør

  • 1 citron (usprøjtet) i både
  • 360 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lav en suppevisk af porre, gulerod og persille. Kom ingredienserne i lidt gazebind eller bind dem sammen med lidt bomuldssnor. Kom høne, suppevisk, peberkorn og salt i en gryde og fyld vand i så det lige dækker. Bring hønen i kog ved kraftig varme og under låg. Skru ned og kog hønen ved svag varme, og stadig under låg. Kog hønen til den er mør - ca. 1 time. Tag hønen op og pil kødet fra benene og skær det herefter i passende stykker. Hold det varmt. Si og skum suppen gem ca. 4 dl til saucen.

Bring vand, salt og sukker i kog. Skær aspargesene i passende stykker og kog dem i ca. 2 min. Tag dem op og hold dem varme. Gem ca. ¼ liter aspargesvand til saucen.

Estragonsauce

Smelt smørret ved svag varme og uden at det bruner. Pisk melet heri og tilsæt lidt efter lidt bouillon og aspargesvand. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Pisk æggeblommer, fløde og estragon sammen i en skål. Pisk lidt af saucen herover i og kom det tilbage i resten af saucen. Bring saucen til kogepunktet - men saucen må IKKE koge. Tilsæt hønsekød, asparges, salt og peber og varm det. Smag til og server straks sammen med godt brød eller nye kartofler.

Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Find en god hvidvin fra Poully-Fumé i Frankrig til denne lækre forårsret Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges

Andre gode forslag