Høne i asparges med estragon

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Høne i asparges med estragon

En klassisk forårbebuder lavet fra bunden - kogt høne med friske asparges og estragonsauce.

Ingredienser

Høne og asparges

1 Gulerod
Lidt af det grønne fra porrer
Kviste af persille
1 Renset høne på ca. 2,2 kg eller et par kyllinger
6 Hvide peberkorn
1 spsk Groft salt
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
¼ tsk Sukker
1 kg Skrællede hvide asparges
1 kg Rensede grønne asparges

Estragonsauce

50 g Smør
3 spsk Hvedemel
3½ dl Hønsebouillon - fra hønen
¼ liter Vand fra aspargene
2 Æggeblommer
1½ dl Madlavningsfløde
3 spsk Grofthakkede estragonblade
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber

Tilbehør

1 Citron (usprøjtet) i både
Groft brød

Sådan gør du

Kogt høne

  • Lav en suppevisk af porre, gulerod og persille.
  • Kom ingredienserne i lidt gazebind eller bind dem sammen med bomuldssnor.
  • Kom høne, suppevisk, peberkorn og salt i en gryde og fyld vand i så det lige dækker. Bring hønen i kog ved kraftig varme og under låg.
  • Skru ned og kog hønen ved svag varme, og stadig under låg. Kog hønen til den er mør - ca. 1 time.
  • Tag hønen op og pil kødet fra benene og skær det herefter i passende stykker. Hold det varmt.
  • Si og skum suppen gem ca. 4 dl til saucen.
  • Bring vand, salt og sukker i kog.
  • Skær aspargesene i passende stykker og kog dem i ca. 2 min. Tag dem op og hold dem varme.
  • Gem ca. ¼ liter aspargesvand til saucen.

Estragonsauce

  • Smelt smørret ved svag varme og uden at det bruner. Pisk melet heri og tilsæt lidt efter lidt bouillon og aspargesvand.
  • Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Pisk æggeblommer, fløde og estragon sammen i en skål. Pisk lidt af saucen herover i og kom det tilbage i resten af saucen.
  • Bring saucen til kogepunktet - men saucen må IKKE koge.
  • Tilsæt hønsekød, asparges, salt og peber og varm det.
  • Smag til og server straks sammen med godt brød eller nye kartofler.

Har du overskud af høne i asparges med estragon, så er det en skøn forret dagen efter. Du kan varme retten forsigtigt op (må ikke koge) og servere enten i tarteletter eller på et stykke ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18433 kJ / 4406 kcal

Næringsindhold pr. 100g

280 kJ / 67 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 47,8 % 7,9 g
Kulhydrat: 24,1 % 4 g
Fedt: 28,1 % 2,1 g
Relateret video Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

https://www.arla.dk/opskrifter/hone-i-asparges-med-estragon/