Unghanebryst med ost og perlespeltsalat
45 min

Unghanebryst med ost og perlespeltsalat

Lune grønne asparges og unghanebryst med fyld af hvidskimmelost og peberfrugt.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Unghanebryst med ost og perlespeltsalat

Lune grønne asparges og unghanebryst med fyld af hvidskimmelost og peberfrugt.

Antal portioner

Perlespeltsalat

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 g ristede pinjekerner
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g grønne asparges

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle rester af fjer.Skyl og tør de 4 stykker hanebryst godt. Skær en dyb lomme - på langs, i den tykke del af hvert kødstykke. Fordel ost og peberfrugt i lommerne - luk med kødnåle. Drys kødet med salt og peber og læg det (med skindsiden op) på en plade med alufolie. Steg de fyldte stykker unghanebryst midt i ovnen.

Perlespeltsalat

Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom perlespelten i en skål og vend den sammen med citronsaft, olie, pinjekerner, salt og peber.

Knæk det nederste af aspargesene, skyl og tør dem godt. Læg de grønne asparges i et fladt fad sammen med salt. Hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 2 min.

Ved serveringen

Fjern kødnålene og grill de 4 stykker unghanebryst næstøverst i ovnen. Læg et stykke bryst på hver tallerken sammen med salat og lune grønne asparges.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Grill

Ca. 2 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,7 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 47 %
Print