Unghanebryst med ost og perlespeltsalat

Unghanebryst med ost og perlespeltsalat

45 min
Lune grønne asparges og unghanebryst med fyld af hvidskimmelost og peberfrugt.
https://www.arla.dk/opskrifter/unghanebryst-med-ost-og-perlespeltsalat/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 25 min. ved 200°.

  • Fjern eventuelle rester af fjer.Skyl og tør de 4 stykker hanebryst godt. Skær en dyb lomme - på langs, i den tykke del af hvert kødstykke. Fordel ost og peberfrugt i lommerne - luk med kødnåle. Drys kødet med salt og peber og læg det (med skindsiden op) på en plade med alufolie. Steg de fyldte stykker unghanebryst midt i ovnen.
Perlespeltsalat
  • Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Kom perlespelten i en skål og vend den sammen med citronsaft, olie, pinjekerner, salt og peber.
  • Knæk det nederste af aspargesene, skyl og tør dem godt. Læg de grønne asparges i et fladt fad sammen med salt. Hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 2 min.
Ved serveringen
  • Fjern kødnålene og grill de 4 stykker unghanebryst næstøverst i ovnen. Læg et stykke bryst på hver tallerken sammen med salat og lune grønne asparges.
Grill
  • Ca. 2 min.
Energiindhold for hele retten:

12023 kJ / 2874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

643 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 29,2 % 11 g
Kulhydrat: 20,4 % 7,7 g
Fedt: 50,4 % 8,8 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

4 Unghanebryster med skind (ca. 725 g)
75 g Hvidskimmelost
1 Rød peberfrugt i små tern
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Perlespeltsalat
160 g Perlespelt (ca. 2 dl)
2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
½ dl Friskpresset citronsaft
2 spsk Olivenolie
75 g Ristede pinjekerner
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Grønne asparges