Kartoffelsalat med røget kylling

Nøglehulsmærket opskrift

Kartoffelsalat med røget kylling

Bedømmelse

(25 vurderinger)

1 timer

Nøglehulsmærket opskrift

Røget kylling smager skønt, og sammen med de sprøde grøntsager og den bløde hytteost, går salaten op i en højere enhed.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 røget kylling (ca. 1100 g)
  • 2 liter vand
  • 1 kg skrabede nye kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 350 g grønne asparges i korte stykker
  • 15 g smør
  • 1 dl klippet purløg
  • 150 g radiser i halve
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 450 g Karolines Køkken® Hytteost 4%

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom den røgede kylling i en gryde. Tilsæt vand og bring det i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag gryden af varmen og lad kyllingen trække i ca. 10 min. Tag kyllingen op, fjern skindet og lad den køle lidt af. Pil kødet af benene og riv det i mundrette stykker med en gaffel.

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 14 min. Tilsæt asparges og kog i yderligere ca. 1 min., uden låg. Hæld vandet fra og vend kartofler og asparges med smør og purløg.

Bland kyllingekød, kartofler, asparges og radiser og kom det i et stort fad på en bund af spinatblade. Kom hytteosten på toppen af salaten og server den lun.

Tip

Du kan også købe røget kylling, der er kogt i forvejen. Lun den blot i kogende vand i ca. 10 min.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 27 %

Kilde: