Kartoffelmos med brændende kylling

Kartoffelmos med brændende kylling

30 min
Dobbelt ordspil med henvisning til den brændende kærlighed og til at retten er lidt stærk.

Sådan gør du

  • Bring vand og kartofler i kog i en stor tykbundet gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min., eller til kartoflerne er møre. Tag 2 dl kogevand fra og lad kartoflerne dryppe af i et dørslag. Bring fløde og spinat i kog i gryden. Tilsæt de kogte kartofler, kogevand, salt og peber. Mos kartoflerne med en grydeske og bland dem samtidig godt med spinat og fløde. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.
  • Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af. Lad 1 tsk af fedtstoffet blive gyldent i panden. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve. Tag kødet op. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent. Steg løg og chili ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Kom det stegte kød, bacon, salt og peber tilbage i panden og varm det godt igennem.
  • Kom kartoffelmosen i et stort fad. Hæld kødet over og server straks sammen med syltede agurker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8636 kJ / 2064 kcal

Næringsindhold pr. 100g

234 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 23,9 % 3,3 g
Kulhydrat: 51,9 % 7,1 g
Fedt: 24,2 % 1,5 g

Ingredienser

Vand
1 liter
Melede kartofler i grove stykker
1¼ kg
Madlavningsfløde
1½ dl
Frossen helbladet spinat
400 g
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Bacon (ca. 125 g)
8 skiver
Rapsolie
1 spsk
Hakket kyllingekød
300 g
Rødløg i meget tynde både (ca. 300 g)
3
Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
1 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Tilbehør
Syltede agurker
150 g