Kartoffelmos med brændende kylling
30 min

Kartoffelmos med brændende kylling

Dobbelt ordspil med henvisning til den brændende kærlighed og til at retten er lidt stærk.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos med brændende kylling

Dobbelt ordspil med henvisning til den brændende kærlighed og til at retten er lidt stærk.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 1 spsk rapsolie
  • 300 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • 3 rødløg i meget tynde både
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 150 g syltede agurker

Fremgangsmåde:

Bring vand og kartofler i kog i en stor tykbundet gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min., eller til kartoflerne er møre. Tag 2 dl kogevand fra og lad kartoflerne dryppe af i et dørslag. Bring fløde og spinat i kog i gryden. Tilsæt de kogte kartofler, kogevand, salt og peber. Mos kartoflerne med en grydeske og bland dem samtidig godt med spinat og fløde. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af. Lad 1 tsk af fedtstoffet blive gyldent i panden. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve. Tag kødet op. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent. Steg løg og chili ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Kom det stegte kød, bacon, salt og peber tilbage i panden og varm det godt igennem.

Kom kartoffelmosen i et stort fad. Hæld kødet over og server straks sammen med syltede agurker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 20 %
Print