Kartoffelmos med brændende kylling

30 min
Kartoffelmos med brændende kylling

Dobbelt ordspil med henvisning til den brændende kærlighed og til at retten er lidt stærk.

Ingredienser

1 liter Vand
1¼ kg Melede kartofler i grove stykker
1½ dl Madlavningsfløde
400 g Frossen helbladet spinat
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 skiver Bacon (ca. 125 g)
1 spsk Rapsolie
300 g Hakket kyllingekød
3 Rødløg i meget tynde både (ca. 300 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

150 g Syltede agurker

Sådan gør du

Kartoffelmos

  • Bring vand og kartofler i kog i en stor tykbundet gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 18 min., eller til kartoflerne er møre.
  • Tag 2 dl kogevand fra og lad kartoflerne dryppe af i et dørslag.
  • Bring fløde og spinat i kog i gryden.
  • Tilsæt de kogte kartofler, kogevand, salt og peber.
  • Mos kartoflerne med en grydeske og bland dem samtidig godt med spinat og fløde. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Bacon og kylling

  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker. Tør panden af.
  • Lad 1 tsk af fedtstoffet blive gyldent i panden. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min., til det smuldrer og skifter farve.
  • Tag kødet op. Lad resten af fedtstoffet blive gyldent.
  • Steg løg og chili ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Kom det stegte kød, bacon, salt og peber tilbage i panden og varm det godt igennem.
  • Kom kartoffelmosen i et stort fad. Hæld kødet over og server straks sammen med syltede agurker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9542 kJ / 2281 kcal

Næringsindhold pr. 100g

257 kJ / 61 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 21,6 % 3,3 g
Kulhydrat: 47 % 7,1 g
Fedt: 31,4 % 2,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelmos-med-brandende-kylling/