Grønne asparges med cremefraichedip

Grønne asparges med cremefraichedip

15 min
Friske grønne asparges med en delikat dressing. Fantastisk!

Sådan gør du

  • Knæk de nederste par centimeter af aspargesene. Pisk olie og sukker sammen. Pensl aspargsene med olien og grill dem ultrakort på en varm grillpande eller en god tefalpande. De skal blot lige tage farve.
Cremefraichedip
  • Rør cremefraiche sammen med lakserogn, revet limeskal, salt og peber.
  • Aspargeserne kan serveres lune eller kolde. Spis dem evt. som snack med fingrene og dyp i dressingen.
Energiindhold for hele retten:

4556 kJ / 1089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

831 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 12,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 4,7 % 2,3 g
Fedt: 83,2 % 18,7 g
Mere inspiration

Skønt tilbehør eller lille starter, når grillen er i gang....

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

1 bundt Friske grønne asparges
3 spsk Rapsolie
½ tsk Muscovadosukker
Cremefraichedip
1½ dl Creme fraiche 38%
1 glas Lakserogn
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber