Hvide asparges i egen lage med kold rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Nem og cremet appetitvækker - fuld af smag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 16 hvide asparges
  • ½ tsk groft salt

Til lagen

  • ¼ liter aspargesvand
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 knivspids cayennepeber
  • ½ spsk sukker
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rygeostmousseline

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl aspargesene og kog dem møre, men ikke bløde i ca. ½ liter vand med salt. Regn med 5-6 min. Tag aspargesene op - gem ¼ liter af aspargesvandet. Afkøl aspargesene i koldt vand. Bland aspargesvandet med ingredienserne til lagen og smag til. Aspargesene kan opbevares i lagen i et døgns tid.

Rygeostmousseline

Rør rygeosten lind med fraiche. Den letpiskede fløde og purløgene vendes i - til en luftig kold sauce.

Servering

Anret aspargesene i et dybt fad med lagen. Server rygeostmousselinen til, drys med purløg og server "dyppebrød" til.

Tip

Aspargesene kan tilberedes dagen i forvejen.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc, gerne en sancerre eller en poully fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges