Hvide asparges i egen lage med kold rygeost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

Nem og cremet appetitvækker - fuld af smag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 16 hvide asparges
  • ½ tsk groft salt

Til lagen

  • ¼ liter aspargesvand
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 knivspids cayennepeber
  • ½ spsk sukker
  • 1 spsk rapsolie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rygeostmousseline

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl aspargesene og kog dem møre, men ikke bløde i ca. ½ liter vand med salt. Regn med 5-6 min. Tag aspargesene op - gem ¼ liter af aspargesvandet. Afkøl aspargesene i koldt vand. Bland aspargesvandet med ingredienserne til lagen og smag til. Aspargesene kan opbevares i lagen i et døgns tid.

Rygeostmousseline

Rør rygeosten lind med fraiche. Den letpiskede fløde og purløgene vendes i - til en luftig kold sauce.

Servering

Anret aspargesene i et dybt fad med lagen. Server rygeostmousselinen til, drys med purløg og server "dyppebrød" til.

Tip

Aspargesene kan tilberedes dagen i forvejen.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Tør hvidvin på druen sauvignon blanc, gerne en sancerre eller en poully fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Andre gode forslag