
Hvide asparges i egen lage med kold rygeost
30 min
Nem og cremet appetitvækker - fuld af smag.
Ingredienser
- 16 hvide asparges
- ½ tsk groft salt
Til lagen
- ¼ liter aspargesvand
- 25 g smør
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 knivspids cayennepeber
- ½ spsk sukker
- 1 spsk rapsolie
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Rygeostmousseline
- 25 g rygeost 10% uden kommen
-
25 g Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
-
1½ spsk letpisket Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 2 spsk fintklippet purløg
Tilbehør
- 240 g landbrød
Sådan gør du
Sådan gør du
Skræl aspargesene og kog dem møre, men ikke bløde i ca. ½ liter vand med salt. Regn med 5-6 min. Tag aspargesene op - gem ¼ liter af aspargesvandet. Afkøl aspargesene i koldt vand. Bland aspargesvandet med ingredienserne til lagen og smag til. Aspargesene kan opbevares i lagen i et døgns tid.
Rygeostmousseline
Rør rygeosten lind med fraiche. Den letpiskede fløde og purløgene vendes i - til en luftig kold sauce.
Servering
Anret aspargesene i et dybt fad med lagen. Server rygeostmousselinen til, drys med purløg og server "dyppebrød" til.
Tip
Aspargesene kan tilberedes dagen i forvejen.
Sådan klargør du asparges
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 5480 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 21,4 g
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 42 %
Vin match
Sauvignon Blanc Loire, Frankrig
Tør hvidvin på druen sauvignon blanc, gerne en sancerre eller en poully fumé Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til asparges