Hvide asparges i krydret lage med rygeostcreme

Hvide asparges i krydret lage med rygeostcreme

30 min
Hvide asparges er virkelig en skøn råvare, som skal nydes, når det er sæson. Denne opskrift på hvide asparges i krydret lage giver en sprød konsistens og lidt spicy smag til den hvide asparges. Og sammen med den blide rygeostcreme og dejligt brød giver det en skøn forret, som ovenikøbet kan forberedes dagen før. Nyd sommeren og de hvide asparges, så længe det er muligt.

Sådan gør du

Hvide asparges
  • Skræl aspargesene, skær enderne af og kog dem møre, men ikke bløde i vand tilsat salt. Regn med 5-6 min.
  • Tag aspargesene op - gem ¼ liter af aspargesvandet.
  • Afkøl aspargesene i koldt vand.
  • Bland aspargesvandet med ingredienserne til lagen og smag til.
  • Aspargesene kan opbevares i lagen i et døgns tid tildækket og i køleskab.
Rygeostcreme
  • Rør rygeosten glat.
  • Vend cremefraiche og salt i - og smag til.
Servering af hvide asparges
  • Lad aspargesene dryppe af og læg dem på et fad og kom noget af rygeostcremen på toppen.
  • Drys med purløg og flagesalt og server med brød og resten af cremen.

Du kan med fordel gøre aspargesene helt færdige dagen før - så trækker de mere smag af lagen.

Energiindhold for hele retten:

5082 kJ / 1215 kcal

Næringsindhold pr. 100g

308 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 12,6 % 2,3 g
Kulhydrat: 47,3 % 8,6 g
Fedt: 40,1 % 3,3 g
Mere inspiration

Vild med hvide asparges? Så prøv også denne opskrift.

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Hvide asparges
16 Hvide asparges
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
Krydret lage
¼ liter Aspargesvand
2 spsk Hvidvinseddike
2 spsk Rapsolie
1 tsk Cayennepeber
½ spsk Sukker
½ tsk Groft salt
Rygeostcreme
75 g Rygeost uden kommen
1 dl Creme fraiche
½ tsk Groft salt
½ dl Fintklippet purløg
Flagesalt
Tilbehør
240 g Landbrød