Hvide asparges med brunet smør
Hvide asparges er noget af det lækreste. Sæsonen er ret kort for hvide asparges, så det er med at nyde dem, mens de er her. Brunet smør er også super lækkert, så når hvide asparges møder brunet smør, går det hele op i en højere enhed. Denne opskrift på hvide asparges med brunet smør, er relativt enkel at tilberede, men har en stor wauw-effekt, især hvis du kan få fat i spiselige blomster til pynt. Så server hvide asparges for din familie eller venner på en dejlig for- eller midsommeraften.
Ingredienser
Brunet smør
75 g
Smør
|
---|
Asparges
½ liter
Vand
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Skrællede hele hvide asparges
|
Tilbehør
100 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
50 g
Grofthakkede, ristede og smuttede mandler
|
|
1 dl
Dildkviste
|
|
1 dl
Spiselige blomster, fx blå hornvioler
|
Sådan gør du
Brunet smør
Asparges
Ved serveringen
Du kan lave det brunede smør klar i god tid, og hurtigt lune det før serveringen. Hvis du laver større portioner brunet smør, vil tilberedningstiderne ændre sig - brug øjne og næse til at fornemme. hvornår det brunede smør er klar. Du kan også servere grønne asparges. De skal ikke skrælles - og de skal koge uden låg i ca. 2 min.
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.