Hvide asparges med brunet smør

Hvide asparges med brunet smør

Hvide asparges er noget af det lækreste. Sæsonen er ret kort for hvide asparges, så det er med at nyde dem, mens de er her. Brunet smør er også super lækkert, så når hvide asparges møder brunet smør, går det hele op i en højere enhed. Denne opskrift på hvide asparges med brunet smør, er relativt enkel at tilberede, men har en stor wauw-effekt, især hvis du kan få fat i spiselige blomster til pynt. Så server hvide asparges for din familie eller venner på en dejlig for- eller midsommeraften.

Sådan gør du

Brunet smør
  • Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min. - eller til det bruser op.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke - skrab jævnligt og forsigtigt bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig, at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget.
  • Hæld straks det brunede smør i en skål, når det er færdigt, så det ikke bruner videre i gryden og bliver branket og ikke brunet.
Asparges
  • Bring vand tilsat salt i kog i en sauterpande.
  • Kog aspargesene ved svag varme og under låg i ca. 4 min.
  • Hæld vandet fra og lad aspargesene dryppe af i en sigte.
Ved serveringen
  • Mos osten med en gaffel.
  • Anret de lune asparges på 4 tallerkener og hæld brunet smør på (tag også det brunede tørstof med, det smager af allermest).
  • Drys med smuldret ost og mandler og pynt med dild og blomster.

Du kan lave det brunede smør klar i god tid, og hurtigt lune det før serveringen. Hvis du laver større portioner brunet smør, vil tilberedningstiderne ændre sig - brug øjne og næse til at fornemme. hvornår det brunede smør er klar. Du kan også servere grønne asparges. De skal ikke skrælles - og de skal koge uden låg i ca. 2 min.

Mere inspiration

Vil du have flere opskrifter med asparges og brunet smør.....

Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Brunet smør
Smør
75 g
Asparges
Vand
½ liter
Groft salt
½ tsk
Skrællede hele hvide asparges
300 g
Tilbehør
Salatost i tern
100 g
Grofthakkede, ristede og smuttede mandler
50 g
Dildkviste
1 dl
Spiselige blomster, fx blå hornvioler
1 dl