Fiskefileter med grøn sauce

Fiskefileter med grøn sauce

30 min
Lækre og supersprøde fiskefileter serveret med stegte grøntsager og en flot grøn sauce.

Sådan gør du

Grøn sauce
  • Kom mornaysauce, spinatblade og dild i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring.
  • Blend saucen med en stavblender til den er glat og grøn. Varm saucen igennem og smag til.
Fiskefileter
  • Bland rasp, salt og peber. Fold skrubbefileterne dobbelt og vend dem først i æg og så i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Tag fiskefileterne op og tør panden af.
Stegte grøntsager
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme i den rengjorte pande, men uden at det bruner. Svits forårsløgene ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt asparges og svits i ca. 1 min. Tilsæt spinat og salt og svits i ca. ½ min.
  • Server de stegte grøntsager sammen med de lune fiskefileter, grøn sauce, nykogte kartofler og citronbåde.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12490 kJ / 2985 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22 % 5,9 g
Kulhydrat: 47,6 % 12,7 g
Fedt: 30,4 % 3,7 g

Ingredienser

Grøn sauce
4 dl
Skyllede babyspinatblade
25 g
Friske dildkviste
2 dl
Fiskefileter
Pankorasp
100 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Rensede skrubbefileter
500 g
Sammenpisket æg
1
Smør
40 g
Stegte grøntsager
Smør
10 g
Rensede forårsløg (ca. 200 g)
2 bundter
Rensede grønne asparges
300 g
Skyllede babyspinatblade
75 g
Groft salt
½ tsk
Pynt
Friske dildkviste
Tilbehør
Kogte kartofler
1 kg
Citron (usprøjtet) i både
1