Fiskefileter med grøn sauce

30 min
Fiskefileter med grøn sauce

Lækre og supersprøde fiskefileter serveret med stegte grøntsager og en flot grøn sauce.

Ingredienser

Grøn sauce

4 dl Let mornaysauce
25 g Babyspinatblade
2 dl Dildkviste

Fiskefileter

100 g Pankorasp
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Rensede skrubbefileter
1 Sammenpisket æg
40 g Smør

Stegte grøntsager

10 g Smør
2 bundter Rensede forårsløg (ca. 200 g)
300 g Rensede grønne asparges
75 g Skyllede babyspinatblade
½ tsk Groft salt

Pynt

Dildkviste

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler
1 Citron (usprøjtet) i både

Sådan gør du

Grøn sauce

  • Kom mornaysauce, spinatblade og dild i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring.
  • Blend saucen med en stavblender til den er glat og grøn. Varm saucen igennem og smag til.

Fiskefileter

  • Bland rasp, salt og peber. Fold skrubbefileterne dobbelt og vend dem først i æg og så i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Tag fiskefileterne op og tør panden af.

Stegte grøntsager

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme i den rengjorte pande, men uden at det bruner. Svits forårsløgene ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt asparges og svits i ca. 1 min. Tilsæt spinat og salt og svits i ca. ½ min.
  • Server de stegte grøntsager sammen med de lune fiskefileter, grøn sauce, nykogte kartofler og citronbåde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10460 kJ / 2500 kcal

Næringsindhold pr. 100g

380 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 26,1 % 5,8 g
Kulhydrat: 45,2 % 10,1 g
Fedt: 28,7 % 3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter-med-gron-sauce/