Buddha bowl med grillede ostespyd

Buddha bowl med grillede ostespyd

45 min
Lidt af hvert og tilpas mæt....det er essencen af en Buddha bowl. Buddha bowl med grillede ostespyd er en smuk og let sommerret, når jordbærrene er på sit højeste. Du kan forlænge sæsonen for buddha bowl med grillede ostespyd, for du kan sagtens bruge andre bær. Grillosten, som bliver sat på spyd, har den egenskab, at den ikke smelter, når den bliver varm. Det betyder, at du kan skære den i tern og lave de lækre spyd, uden osten flyder ud. Server buddha bowl med grillede ostespyd for familie eller venner en dejlig lun sommeraften.

Sådan gør du

Ostespyd
  • Skær ost og forårsløg i hver 32 stykker og sæt dem skiftevis på de 8 spyd.
  • Vend spyddene i olie og drys med citronpeber på to sider.
Grillede asparges og ostespyd
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Vend aspargesene i olie og grill dem ca. 2 min. på hver side.
  • Tag aspargesene op og drys med salt.
  • Grill derefter ostespyddene 2-3 min. på de to sider.
Couscous
  • Kom imens couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Vend agurk og citronpeber sammen med de lune couscousgryn.
Buddha bowl
  • Anret, i 4 skåle, spinatblade, jordbær, couscous, grillede asparges, grillede ostespyd og cashewnødder.
  • Kom lidt glaze på jordbærrene og server straks sammen med brød og ekstra glaze.

Du kan skifte jordbærrene ud med andre bær, fx hindbær, blåbær eller brombær.

Energiindhold for hele retten:

13243 kJ / 3165 kcal

Næringsindhold pr. 100g

647 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 17,6 % 6,7 g
Kulhydrat: 41,3 % 15,7 g
Fedt: 41,1 % 7,2 g
Mere inspiration

Lyst til at prøve en burger med grillet ost....

Relateret video
Karolines Køkken® Grillost

Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Pensl osten med olie og grill den 1½-2 min. på hver side ved kraftig varme. Og vupti! Så er den klar til servering.

Ingredienser

Ostespyd
1 pakke Grillost
1 bundt Rensede forårsløg (ca. 100 g)
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
2 tsk Olivenolie
2 tsk Citronpeber
Grillede asparges og ostespyd
250 g Grønne asparges i halve
½ tsk Olivenolie
¼ tsk Flagesalt
Couscous
125 g Couscousgryn (ca. 1½ dl)
¼ tsk Groft salt
1½ dl Kogende vand
1 Agurk i små tern
1 tsk Citronpeber
Buddha bowl
50 g Skyllede babyspinatblade
250 g Jordbær i skiver
25 g Saltede, ristede cashewnødder
4 spsk Balsamico glaze
Tilbehør
240 g Groft flute