Buddha bowl med grillede ostespyd

45 min
Buddha bowl med grillede ostespyd

Lidt af hvert og tilpas mæt....det er essencen af en Buddha bowl. Buddha bowl med grillede ostespyd er en smuk og let sommerret, når jordbærrene er på sit højeste. Du kan forlænge sæsonen for buddha bowl med grillede ostespyd, for du kan sagtens bruge andre bær. Grillosten, som bliver sat på spyd, har den egenskab, at den ikke smelter, når den bliver varm. Det betyder, at du kan skære den i tern og lave de lækre spyd, uden osten flyder ud. Server buddha bowl med grillede ostespyd for familie eller venner en dejlig lun sommeraften.

Ingredienser

Ostespyd

1 pakke Grillost
1 bundt Rensede forårsløg (ca. 100 g)
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
2 tsk Olivenolie
2 tsk Citronpeber

Grillede asparges og ostespyd

250 g Grønne asparges i halve
½ tsk Olivenolie
¼ tsk Flagesalt

Couscous

125 g Couscousgryn (ca. 1½ dl)
¼ tsk Groft salt
1½ dl Kogende vand
1 Agurk i små tern
1 tsk Citronpeber

Buddha bowl

50 g Skyllede babyspinatblade
250 g Jordbær i skiver
25 g Saltede, ristede cashewnødder
4 spsk Balsamico glaze

Tilbehør

240 g Groft flute

Sådan gør du

Ostespyd

  • Skær ost og forårsløg i hver 32 stykker og sæt dem skiftevis på de 8 spyd.
  • Vend spyddene i olie og drys med citronpeber på to sider.

Grillede asparges og ostespyd

  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm.
  • Vend aspargesene i olie og grill dem ca. 2 min. på hver side.
  • Tag aspargesene op og drys med salt.
  • Grill derefter ostespyddene 2-3 min. på de to sider.

Couscous

  • Kom imens couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Vend agurk og citronpeber sammen med de lune couscousgryn.

Buddha bowl

  • Anret, i 4 skåle, spinatblade, jordbær, couscous, grillede asparges, grillede ostespyd og cashewnødder.
  • Kom lidt glaze på jordbærrene og server straks sammen med brød og ekstra glaze.

Du kan skifte jordbærrene ud med andre bær, fx hindbær, blåbær eller brombær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12267 kJ / 2932 kcal

Næringsindhold pr. 100g

600 kJ / 143 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 18,9 % 6,7 g
Kulhydrat: 39,8 % 14,1 g
Fedt: 41,3 % 6,7 g
Relateret video Karolines Køkken® Grillost

Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Pensl osten med olie og grill den 1½-2 min. på hver side ved kraftig varme. Og vupti! Så er den klar til servering.

https://www.arla.dk/opskrifter/buddha-bowl-med-grillede-ostespyd/