Pasta med mørbrad og sprøde bønnefritter

Pasta med mørbrad og sprøde bønnefritter

30 min
Sådan kan bønner også spises....vendt med rasp, så de får en dejlig knasende sprød overflade, når de bliver bagt i ovnen. Nyd dem sammen med den krydrede pasta med mørbrad.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-morbrad-og-sprode-bonnefritter/

Sådan gør du

Bagetid:

10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sprøde bønnefritter
  • Skyl bønnerne og tør dem godt.
  • Bland rasp og salt i en dyb tallerken.
  • Pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken.
  • Vend bønnerne i æg og derefter i rasp. Fordel dem i ét lag på en plade med bagepapir.
  • Drys den rasp, der ikke hænger ved, henover bønnerne og bag dem øverst i ovnen.
Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den hurtigt tilbage i gryden.
  • Vend tomater, bouillonpulver og fløde i pastaen og varm godt igennem.
Mørbrad
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun mørbradskiverne ca. 1½ min. på hver side. Tag kødet op og hold det varmt.
  • Kom løgene i panden og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt timian, salt, peber og de stegte mørbradskiver og steg i yderligere ca. 1 min.
Ved serveringen
  • Kom pasta og sauce i en stor varm skål. Fordel mørbrad og løg på toppen og server straks sammen med varme, sprøde bønnefritter.

Har du nogen (børn) i familien, som ikke er så vilde med løg, især de synlige, så kan du i stedet koge løgene sammen med de hakkede tomater og bouillonpulver. Kog dem ved savg varme og under låg i ca. 10 min. Blend blandingen og rør fløden i. Nu har du en glat cremet tomatsauce, som du kan vende med pastaen.

Energiindhold for hele retten:

9953 kJ / 2379 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 25,9 % 6,3 g
Kulhydrat: 53 % 12,9 g
Fedt: 21,1 % 2,4 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Sprøde bønnefritter
200 g Rensede, friske grønne bønner
50 g Rasp, fx pankorasp
¾ tsk Groft salt
1 Æg
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret pasta, fx penne
1 dåse Hakkede tomater med hvidløg
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
1½ dl Madlavningsfløde
20 g Smør
1 Afpudset svinemørbrad i 1 cm skiver (ca. 400 g)
4 Løg i tynde både (ca. 400 g)
2 spsk Grofthakket frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber