Pasta med mørbrad og sprøde bønnefritter

Bedømmelse

(36 vurderinger)

30 min

Sådan kan bønner også spises....vendt med rasp, som får en dejlig knasende sprød overflade, når de bliver bagt i ovnen. Nyd dem sammen med den krydrede pastaret.

Ingredienser

Antal portioner

Sprøde bønnefritter

  • 200 g rensede, friske grønne bønner
  • 50 g rasp, fx pankorasp
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 æg
  • 25 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad i 1 cm skiver (ca. 400 g)
  • 4 zittauerløg i tynde både (ca. 400 g)
  • 2 spsk grofthakkede friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Sprøde bønnefritter

Skyl bønnerne og tør dem godt. Bland rasp og salt i en dyb tallerken. Pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken. Vend bønnerne i æg og derefter i rasp. Fordel dem i ét lag på en plade med bagepapir. Drys den rasp, der ikke hænger ved, henover bønnerne og bag dem øverst i ovnen.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og kom den hurtigt tilbage i gryden. Vend tomatsaucen i og varm godt igennem.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun mørbradskiverne ca. 1½ min. på hver side. Tag kødet op og hold det varmt. Kom løgene i panden og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt timian, salt, peber og de stegte mørbradskiver og steg i yderligere ca. 1 min.

Kom pasta og sauce i en stor varm skål. Fordel mørbrad og løg på toppen og server straks sammen med varme, sprøde bønnefritter.

Bagetid

10-12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 22 %

Print

Kilde: