Ovnstegt kylling med mormorsalat

Ovnstegt kylling med mormorsalat

60+ min
Ovnstegt kylling med mormorsalat er en rigtig hyggelig ret, som smager skønt. Den ovnstegte kylling er delt i stykker og bliver stegt i bradepanden sammen med kartofler, hele skalotteløg og hvidløgsfed på en bund af persille. Kyllingen får sprødt skind, kartoflerne blive dejligt bagt og de møre løg og hvidløg er lige til at klemme ud af deres skind og spise. En nem opskrift, hvor hele retten er samlet i ét og lige til at stille på bordet, når den er færdig. Ikke meget opvask her. Ovnstegt kylling med mormorsalat er både en dejlig hverdagsret, og en skøn ret til gæster. Er I mere end 4 kan du lave retten på 2-3 plader i ovnen ved varmluft.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Ovnstegt kylling
  • Klip gump, rygsøjle og vingespidser af kyllingen. Del den i 8 stykker og rens dem godt. Drys kyllingestykkerne med 1 tsk af saltet.
  • Skær lidt af bunden af hvert løg.
  • Del hvidløgene i fed og skær bunden af hvert hvidløgsfed.
  • Vend kartofler, løg, hvidløg, persille, peber og resten af saltet godt sammen.
  • Fordel det i ovnens bradepande og læg kyllingestykkerne ovenpå med skindsiden opad.
  • Steg kylling og grøntsager midt i ovnen.
Mormorsalat
  • Pisk fløde, citonsaft, sukker, salt og peber sammen i en stor skål.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Vend dressingen sammen med hovedsalaten.
Ved serveringen
  • Server den ovnstegte kylling, kartofler og løg i bradepanden sammen med mormorsalaten.
  • Pres det lækre, møre indhold ud af løg og hvidløg og spis det - lad skallerne ligge.

Du kan skifte persillen under kyllingen ud med estragon, basilikum eller rosmarin. Skalotteløg med skal, kan du erstatte af pillede zittauerløg eller rødløg i halve.

Energiindhold for hele retten:

8644 kJ / 2066 kcal

Næringsindhold pr. 100g

345 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 24,7 % 5 g
Kulhydrat: 47,1 % 9,6 g
Fedt: 28,2 % 2,6 g
Mere inspiration

Jordbær med fløde til dessert? Her har du Eton mess, som er jordbær med fløde suppleret med marengs - mums!

Eton mess
60+ min
Eton mess
(11)
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Ovnstegt kylling
Kylling (ca. 1200 g)
1
Groft salt
2 tsk
Skyllede små banan- eller runde skalotteløg - med skal
700 g
Hele hvidløg - med skal
2
Skrubbede små kartofler
800 g
Bredbladet persille
12 stilke
Friskkværnet peber
Mormorsalat
Madlavningsfløde
1 dl
Friskpresset citronsaft
2 spsk
Sukker
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Hovedsalat i grove stykker (ca. 200 g)
2 liter