Ovnstegt kylling med mormorsalat
Ovnstegt kylling med mormorsalat er en rigtig hyggelig ret, som smager skønt. Den ovnstegte kylling er delt i stykker og bliver stegt i bradepanden sammen med kartofler, hele skalotteløg og hvidløgsfed på en bund af persille. Kyllingen får sprødt skind, kartoflerne blive dejligt bagt og de møre løg og hvidløg er lige til at klemme ud af deres skind og spise. En nem opskrift, hvor hele retten er samlet i ét og lige til at stille på bordet, når den er færdig. Ikke meget opvask her. Ovnstegt kylling med mormorsalat er både en dejlig hverdagsret, og en skøn ret til gæster. Er I mere end 4 kan du lave retten på 2-3 plader i ovnen ved varmluft.
Ingredienser
Ovnstegt kylling
1
Kylling (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
700 g
Skyllede små banan- eller runde skalotteløg - med skal
|
|
2
Hele hvidløg - med skal
|
|
800 g
Skrubbede små kartofler
|
|
12 stilke
Bredbladet persille
|
|
Friskkværnet peber
|
Mormorsalat
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 liter
Hovedsalat i grove stykker (ca. 200 g)
|
Sådan gør du
Ovnstegt kylling
Mormorsalat
Ved serveringen
Du kan skifte persillen under kyllingen ud med estragon, basilikum eller rosmarin. Skalotteløg med skal, kan du erstatte af pillede zittauerløg eller rødløg i halve.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8644 kJ / 2066 kcal
Næringsindhold pr. 100g
345 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 24,7 % | 5 g |
Kulhydrat: | 47,1 % | 9,6 g |
Fedt: | 28,2 % | 2,6 g |
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.