Ovnstegt kylling med mormorsalat

Ovnstegt kylling med mormorsalat

60+ min Hovedret

Ovnstegt kylling med mormorsalat er en rigtig hyggelig ret, som smager skønt. Den ovnstegte kylling er delt i stykker og bliver stegt i bradepanden sammen med kartofler, hele skalotteløg og hvidløgsfed på en bund af persille. Kyllingen får sprødt skind, kartoflerne blive dejligt bagt og de møre løg og hvidløg er lige til at klemme ud af deres skind og spise. En nem opskrift, hvor hele retten er samlet i ét og lige til at stille på bordet, når den er færdig. Ikke meget opvask her. Ovnstegt kylling med mormorsalat er både en dejlig hverdagsret, og en skøn ret til gæster. Er I mere end 4 kan du lave retten på 2-3 plader i ovnen ved varmluft.

Mere inspiration

Jordbær med fløde til dessert? Her har du Eton mess, som er jordbær med fløde suppleret med marengs - mums!

Velbekomme!
Tips

Du kan skifte persillen under kyllingen ud med estragon, basilikum eller rosmarin. Skalotteløg med skal, kan du erstatte af pillede zittauerløg eller rødløg i halve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8761 kJ / 2094 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 29,2 % 6 g
Kulhydrat: 50,5 % 10,4 g
Fedt: 20,3 % 1,9 g
Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser