Eton mess

Eton mess

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Eton mess er en klassisk engelsk dessert, der kan laves som én stor kage eller portionsanrettes. Desserten er super nem og smager forrygende!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)

Fyld

Pynt

  • frisk citronmelisseblad
  • hakkede grønne usaltet pistacienøddekerne

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Marengs

  1. Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej.
  2. Sigt flormelis i og vend det forsigtigt i blandingen.
  3. Kom halvdelen af marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle og sæt små toppe (ca. 3 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Smør resten ud på et stykke bagepapir (ca. 30 x 30 cm).
  4. Bag toppene og marengsbund og lad dem køle af på en bagerist.

Fyld

  1. Tag ca. ⅓ af jordbærrene fra. Halver dem evt. hvis de er store. Mos resten af jordbærrene med en gaffel.
  2. Pisk fløde og vaniljekorn til et let skum.
  3. Knus marengsbunden og kom stykkerne i flødeskummet sammen med halvdelen af de mosede jordbær.
  4. Anret jordbær-marengsflødeskummet lagvis i 6 glas med de friske jordbær, resten af jordbærmosen og marengstoppene.
  5. Pynt med pistacienødder og citronmelisse - og server.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 100° - varmluft.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2900 kJ / 693 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 94 %
  • Fedt: 0 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag