Eton mess

Eton mess

60+ min
Eton mess er en klassisk engelsk dessert, der kan laves som én stor kage eller portionsanrettes. Eton Mess er en super nem dessert - og så smager den forrygende! Vil du lave en endnu nemmere version af Eton mess, så køb marengs eller kyskagerne færdige. Eton mess smager skønt med alle typer af bær...

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 1 time ved 100° - varmluft.

Marengs
  • Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej.
  • Tilsæt flormelis og pisk kort.
  • Kom halvdelen af marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle og sæt små toppe på en plade med bagepapir.
  • Smør resten af marengsmassen ud på et stykke bagepapir på en anden plade. Sæt begge bageplader i ovnen og bag toppe og marengsbund samtidig.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
Fyld
  • Tag ca. ⅓ af jordbærrene fra. Halver dem evt. hvis de er store. Mos resten af jordbærrene med en gaffel.
  • Pisk fløde og vaniljekorn til et let skum.
  • Knus marengsbunden og kom stykkerne i flødeskummet sammen med halvdelen af de mosede jordbær.
  • Anret jordbær-marengsflødeskummet lagvis i 6 glas med de friske jordbær, resten af jordbærmosen og marengstoppene.
  • Pynt med pistacienødder og citronmelisse - og server.

Eton mess kan laves med alle slags friske bær. Brug gerne bær i sæson - de smager bedst. I vinterhalvåret kan du lave en kompot af frosne bær og bruge denne i desserten.

Energiindhold for hele retten:

11129 kJ / 2660 kcal

Næringsindhold pr. 100g

889 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 3,4 % 1,8 g
Kulhydrat: 33,1 % 17,3 g
Fedt: 63,5 % 15,3 g
Mere inspiration

Her er en anden skøn dessert med marengs og friske bær.

Ingredienser

Marengs
3 Æggehvider
85 g Sukker (ca. 1 dl)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
Fyld
500 g Rensede jordbær
½ liter Piskefløde
½ Vaniljestang - kornene heraf
Pynt
Mynteblade eller citronmelisse
Hakkede grønne usaltede pistacienødder