Svampepostej med tranebær

Svampepostej med tranebær

60+ min
Fryseegnet
Svampepostej med tranebær er en nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Arla Karolines Køkken®, nemlig lun champignonpaté. Svampepostejen her er med tørrede tranebær og couscous. Det er en dejlig grøn ret at servere til aftensmad sammen med bønnesalat og dressing. Svampepostej med tranebær kan også spises kold, fx på et stykke ristet rugbrød.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Couscous
  • Kom couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
Svampepostej
  • Lad halvdelen af olien blive varm i en pande. Steg svampene ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Kom svampene i en skål.
  • Lad resten af olien blive varm og steg løgene i ca. 1 min.
  • Kom dem i skålen sammen med de udblødte couscousgryn, mandler og de øvrige ingredienser.
  • Rør farsen godt sammen og kom den i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter). Bag postejen midt i ovnen.
Kvarkdressing
  • Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Ved serveringen
  • Kom bønner, løg og tranebær i et fad og drys med salt og peber. Spis den lune svampepostej sammen med bønnesalat, kvarkdressing og ristet rugbrød.

Postejen kan fryses. Lun den inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

14941 kJ / 3571 kcal

Næringsindhold pr. 100g

296 kJ / 71 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 17,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 52,4 % 9,1 g
Fedt: 29,7 % 2,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Couscous
80 g Couscousgryn (ca. 1 dl)
1 dl Kogende vand
Svampepostej
1 spsk Rapsolie
450 g Finthakkede champignoner
2 Finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
50 g Grofthakkede, smuttede mandler
75 g Tørrede tranebær
2 Æg
150 g Kvark
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kvarkdressing
200 g Kvark
1 tsk Flydende honning
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk Vand
Tilbehør
Salat af 300 g dampede grønne bønner,
50 g Rødløg i halve tynde ringe, (ca. g)
50 g Tørrede tranebær - og et drys salt og peber
240 g Ristet rugbrød
Indkluderet i opskriften
Hokkaidosuppe
30 min
Hokkaidosuppe
(44)