Svampepostej med tranebær
1 time 5 min
Fryseegnet
•
Svampepostej med tranebær er en nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Arla Karolines Køkken®, nemlig lun champignonpaté. Svampepostejen her er med tørrede tranebær og couscous. Det er en dejlig grøn ret at servere til aftensmad sammen med bønnesalat og dressing. Svampepostej med tranebær kan også spises kold, fx på et stykke ristet rugbrød.
Ingredienser
Couscous
80 g
Couscousgryn (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
1 dl
Kogende vand
|
Svampepostej
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
450 g
Finthakkede champignoner
|
|
2
Finthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
50 g
Grofthakkede, smuttede mandler
|
|
75 g
Tørrede tranebær
|
|
2
Æg
|
|
150 g
Kvark eller fraiche
|
|
1¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Kvarkdressing
200 g
Kvark eller fraiche
|
|
---|---|
1 tsk
Flydende honning
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4 spsk
Vand
|
Tilbehør
Salat af 300 g dampede grønne bønner,
|
|
---|---|
50 g
Rødløg i halve tynde ringe, (ca. g)
|
|
50 g
Tørrede tranebær - og et drys salt og peber
|
240 g
Ristet rugbrød
|
---|
Indkluderet i opskriften
Sådan gør du
Couscous
Svampepostej
Kvarkdressing
Ved serveringen
Postejen kan fryses. Lun den inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14941 kJ / 3571 kcal
Næringsindhold pr. 100g
296 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 17,9 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 52,4 % | 9,1 g |
Fedt: | 29,7 % | 2,4 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.