Svampepostej med tranebær

1 time 5 min
Fryseegnet
Svampepostej med tranebær

Svampepostej med tranebær er en nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Arla Karolines Køkken®, nemlig lun champignonpaté. Svampepostejen her er med tørrede tranebær og couscous. Det er en dejlig grøn ret at servere til aftensmad sammen med bønnesalat og dressing. Svampepostej med tranebær kan også spises kold, fx på et stykke ristet rugbrød.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Couscous

80 g Couscousgryn (ca. 1 dl)
1 dl Kogende vand

Svampepostej

1 spsk Rapsolie
450 g Finthakkede champignoner
2 Finthakkede løg (ca. 200 g)
50 g Grofthakkede, smuttede mandler
75 g Tørrede tranebær
2 Æg
150 g Kvark eller fraiche
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Kvarkdressing

200 g Kvark eller fraiche
1 tsk Flydende honning
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk Vand

Tilbehør

Salat af 300 g dampede grønne bønner,
50 g Rødløg i halve tynde ringe, (ca. g)
50 g Tørrede tranebær - og et drys salt og peber
240 g Ristet rugbrød
Indkluderet i opskriften
Hokkaidosuppe
30 min
Hokkaidosuppe
(55)

Sådan gør du

Couscous

  • Kom couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.

Svampepostej

  • Lad halvdelen af olien blive varm i en pande. Steg svampene ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Kom svampene i en skål.
  • Lad resten af olien blive varm og steg løgene i ca. 1 min.
  • Kom dem i skålen sammen med de udblødte couscousgryn, mandler og de øvrige ingredienser.
  • Rør farsen godt sammen og kom den i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter). Bag postejen midt i ovnen i ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kvarkdressing

  • Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Ved serveringen

  • Kom bønner, løg og tranebær i et fad og drys med salt og peber. Spis den lune svampepostej sammen med bønnesalat, kvarkdressing og ristet rugbrød.

Postejen kan fryses. Lun den inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14941 kJ / 3571 kcal

Næringsindhold pr. 100g

296 kJ / 71 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 17,9 % 3,1 g
Kulhydrat: 52,4 % 9,1 g
Fedt: 29,7 % 2,4 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/svampepostej-med-tranebar/