Svampepostej med tranebær
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Svampepostej med tranebær

En nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Karolines Køkken, nemlig champignonpatéen. Denne her er med tørrede tranebær og couscous.
Nøglehulsmærket opskrift
Fryseegnet
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svampepostej med tranebær

Nøglehulsmærket opskrift

En nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Karolines Køkken, nemlig champignonpatéen. Denne her er med tørrede tranebær og couscous.

Antal portioner
  • 80 g forkogte couscousgryn (ca. 1 dl)
  • 1 dl kogende vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 450 g finthakkede champignoner eller kejserhatte
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 50 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 75 g tørrede tranebær
  • 2 æg
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kvarkdressing

Tilbehør

  • salat af 300 g dampede grønne bønner,
  • 50 g rødløg i halve tynde ringe, 50 g
  • tørrede tranebær - og et drys salt og peber
  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Kom couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.

Lad halvdelen af fedtstoffet blive varmt i en pande. Steg svampene ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Kom svampene i en skål. Lad resten af fedtstoffet blive varmt og steg løgene i ca. 1 min. Kom dem i skålen sammen med de udblødte couscousgryn, mandler og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen og kom den i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter). Bag postejen midt i ovnen.

Kvarkdressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom bønner, løg og tranebær i et fad og drys med salt og peber. Spis den lune svampepostej sammen med bønnesalat, kvarkdressing og ristet rugbrød.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Tips

Lun den inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 20 %
Print