Svampepostej med tranebær

Nøglehulsmærket opskrift

Svampepostej med tranebær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

En nyfortolkning af den gode gamle klassiker fra Karolines Køkken, nemlig champignonpatéen. Denne her er med tørrede tranebær og couscous.

Ingredienser

Antal portioner

  • 80 g couscousgryn (ca. 1 dl)
  • 1 dl kogende vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 450 g finthakkede champignoner
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 50 g grofthakkede, smuttede mandler
  • 75 g tørrede tranebær
  • 2 æg
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kvarkdressing

Tilbehør

  • salat af 300 g dampede grøn bønne,
  • 50 g rødløg i halve tynde ringe,
  • 50 g tørrede tranebær - og et drys salt og peber
  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.

Lad halvdelen af olien blive varm i en pande. Steg svampene ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Kom svampene i en skål. Lad resten af olien blive varm og steg løgene i ca. 1 min. Kom dem i skålen sammen med de udblødte couscousgryn, mandler og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen og kom den i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter). Bag postejen midt i ovnen.

Kvarkdressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom bønner, løg og tranebær i et fad og drys med salt og peber. Spis den lune svampepostej sammen med bønnesalat, kvarkdressing og ristet rugbrød.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Postejen kan fryses. Lun den inden serveringen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 20 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: