Tabbouleh på perlerug til stegt fisk

Tabbouleh på perlerug til stegt fisk

45 min
Tabbouleh på perlerug til stegt fisk, er fisk på en meget lækker og lidt anderledes måde. Tabboulehen er både sprød, blød og syrlig og går godt til den krydrede fisk. Tabboulehen er som nævnt lavet på perlerug, der har et dejligt bid i kernerne. Den stegte fisk får lidt ekstra smag fra chili og sammen med den iskolde fraiche giver det en dejlig kontrast. Velbekomme!
https://www.arla.dk/opskrifter/tabbouleh-pa-perlerug-til-stegt-fisk/

Sådan gør du

Perlerug
  • Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  • Kog perlerugen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Tabbouleh
  • Bland tomater, agurk og de øvrige ingredienser sammen med den kogte perlerug.
  • Kom tabboulehen i et fad og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til.
Stegt fisk
  • Rens og tør fisken.
  • Lad smørret blive gyldent på en pande og tilsæt chilien.
  • Krydr fisken med salt og steg den ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side.
  • Steg fisken færdig ved jævn varme i ca. 10 min. - vend en gang undervejs.
Ved serveringen
  • Anret fisken på tabboulehen og server straks sammen med iskold fraiche.

Lav evt. ekstra tabbouleh så der er til madpakkerne i morgen.

Tabboulehen smager også dejligt til stegt kylling. Eller du kan servere den som vegetarret sammen med fx deller af plantefars.

Energiindhold for hele retten:

7536 kJ / 1801 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,1 % 5,8 g
Kulhydrat: 51,1 % 10,6 g
Fedt: 20,8 % 2 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Perlerug
4 dl Perlerug
4 dl Vand
1 tsk Groft salt
Tabbouleh
4 Finthakkede tomater uden kerner (ca. 300 g)
½ Agurk i små tern
100 g Syltede drueagurker i små tern
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 dl Finthakket frisk koriander
¾ dl Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Stegt fisk
400 g Filet af lange, torsk eller lyssej - uden skind
20 g Smør
1 spsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
Tilbehør
4 dl Fraiche