Stegt laks med speltotto
Stegt laks med speltotto er super nem og dejlig aftensmad en dag, hvor den står på fisk. Laksen bliver stegt med skindet på. Det giver en meget saftig og lækker fisk, som ikke får for meget, men lige tilpas. Speltottoen er, som navnet måske siger, inspireret af risotto, men lavet på speltkerner. Spelt er lidt mere bæredygtigt og så giver speltkernerne et dejligt bid. Speltottoen er cremet af madlavningsfløde og lidt dijonsennep, som giver er godt modspil til den fede laks. Stegt laks med speltotto er nem, raffineret hverdagsmad, hvor både børn og voksne kan være med.
Ingredienser
Speltotto
320 g
Perlespelt (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
3
Finthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Stegt laks
4
Rensede laksefileter med skind (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Rapsolie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Speltotto, fortsat
50 g
Renset rucolasalat
|
|
---|---|
2
Agurker i stave (ca. 500 g)
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
2 spsk
Dijonsennep
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Speltotto
Stegt laks
Speltotto, fortsat
Sennepsfløden (med eller uden grøntsager) kan også serveres som sauce til stegt eller dampet torsk, til kylling eller svinekoteletter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11105 kJ / 2654 kcal
Næringsindhold pr. 100g
495 kJ / 118 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 22,7 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 13 g |
Fedt: | 32,6 % | 4,4 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.