Stegt laks med speltotto

Stegt laks med speltotto

30 min
Stegt laks med speltotto er super nem og dejlig aftensmad en dag, hvor den står på fisk. Laksen bliver stegt med skindet på. Det giver en meget saftig og lækker fisk, som ikke får for meget, men lige tilpas. Speltottoen er, som navnet måske siger, inspireret af risotto, men lavet på speltkerner. Spelt er lidt mere bæredygtigt og så giver speltkernerne et dejligt bid. Speltottoen er cremet af madlavningsfløde og lidt dijonsennep, som giver er godt modspil til den fede laks. Stegt laks med speltotto er nem, raffineret hverdagsmad, hvor både børn og voksne kan være med.

Sådan gør du

Speltotto
  • Skyl speltkernerne godt.
  • Bring vand, perlespelt, løg og salt i kog i en gryde.
  • Kog kernerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 16 min.
Stegt laks
  • Rens laksen og fjern eventuelle ben.
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Steg laksestykkerne på kødsiden ca. 2 min. ved kraftig varme.
  • Vend dem og drys med salt og peber.
  • Steg, ved jævn varme, laksestykkerne på skindsiden i ca. 5 min. eller til fisken lige er gennemstegt - det afhænger af tykkelsen.
Speltotto, fortsat
  • Hak imens halvdelen af rucolaen meget fint og vend agurkestavene heri.
  • Bring fløde, sennep og salt i kog i en lille tykbundet gryde.
  • Vend sennepsfløde og agurkestave med rucola i de kogte speltperler, varm retten igennem og smag til.
  • Pynt med resten af rucolaen.

Sennepsfløden (med eller uden grøntsager) kan også serveres som sauce til stegt eller dampet torsk, til kylling eller svinekoteletter.

Energiindhold for hele retten:

11105 kJ / 2654 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 22,7 % 6,6 g
Kulhydrat: 44,7 % 13 g
Fedt: 32,6 % 4,4 g
Mere inspiration

Her er en anden "otto".

Grønkålsrisotto
30 min
Grønkålsrisotto
(37)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Speltotto
320 g Perlespelt (ca. 4 dl)
4 dl Vand
3 Finthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
1 tsk Groft salt
Stegt laks
4 Rensede laksefileter med skind (ca. 500 g)
1 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Speltotto, fortsat
50 g Renset rucolasalat
2 Agurker i stave (ca. 500 g)
2½ dl Madlavningsfløde
2 spsk Dijonsennep
½ tsk Groft salt