Tacos med stegt fisk

Bedømmelse

(5 vurderinger)

45 min

I Mexico er tacos "streetfood". Der er skallerne dog ikke sprøde, som dem vi køber herhjemme, men derimod små nybagte bløde tortillas med varierende fyld. Tortillaerne er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd!

Ingredienser

Antal portioner

Mangosalsa

  • 400 g mangofrugt i tern
  • 1 stort salatløg skåret i små tern (ca. 100 g)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 4 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl friske korianderblade

Tortillas - 8 stk

  • 150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g smør
  • 2 dl vand - lillefingervarmt

Paneret torskefilet

  • 500 g torskefilet
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 25 g smør

Tilbehør

Pynt

  • friske korianderblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Mangosalsa

Bland mangofrugt, salatløg, chili, limesaft og salt. Hak korianderbladene groft og vend dem i mangosalsaen. Smag til og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.

Tortillas

Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 8 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 22 cm i diameter). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Del torskefileterne i 8 stykker. Bland hvedemel, salt, spidskommen og chili i en tallerken. Pisk ægget i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje. Vend først fiskestykkerne i melet, dernæst ægget og til sidst i raspen. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.

Server de lune tortillas med nystegt fisk, mangosalsa, salatost og græsk inspireret yoghurt. Pynt med koriander.

Tip

Er dejen blevet for tør, kan du tilsætte lidt mere vand.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler