Tacos med stegt fisk

Tacos med stegt fisk

45 min
Tacos er en streetfood klassisker og laves typisk med en slags fyld og let topping. Disse tacos består af små, hjemmebagte tortillas, paneret torsk og en frisk mangosalsa. De små tortillas er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd! Saml dejen og lad den hvile, mens du forbereder dit fyld. Så kan du bage tortillas og samle dine tacos.

Sådan gør du

Tortillas
  • Bland alle tørre ingredienser i en skål. Tilsæt olie og derefter vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen er for tør. Lad dejen hvile 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig.
  • Del dejen 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter).
  • Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en ad gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte.
  • Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.
Mangosalsa
  • Bland mangofrugt, salatløg, chili, limesaft og salt.
  • Hak korianderbladene groft og vend dem i mangosalsaen.
  • Smag til og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
Paneret torskefilet
  • Del torskefileterne i 8 stykker.
  • Bland hvedemel, salt, spidskommen og chili i en tallerken.
  • Pisk ægget i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje.
  • Vend først fiskestykkerne i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.
Ved serveringen
  • Server de lune tortillas med nystegt fisk, mangosalsa, yoghurt og salatost. Pynt med koriander.
Mere inspiration

Prøv også denne lækre tacos med pulled oksekød.

Tacos med oksekød
60+ min
Tacos med oksekød
(45)
Velbekomme!
Tips

I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter). Det er nemmest at arbejde med dejen, når den har hvilet 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig, men er du sulten, kan du godt rulle den ud med det samme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13338 kJ / 3188 kcal

Næringsindhold pr. 100g

639 kJ / 153 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 20,2 % 7,6 g
Kulhydrat: 45,4 % 17 g
Fedt: 34,4 % 5,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Tortillas - 16 stk
Hvedemel (ca. 2½ dl)
225 g
Majsmel
75 g
Groft salt
1 tsk
Bagepulver
½ tsk
Olie
1 spsk
Vand - lillefingervarmt
2 dl
Mangosalsa
Mangofrugt i tern
400 g
Stort salatløg skåret i små tern (ca. 100 g)
1
Finthakket rød chilipeber
2 spsk
Friskpresset limesaft
4 spsk
Groft salt
1 tsk
Frisk koriander
2 dl
Paneret torskefilet
Torskefilet
500 g
Hvedemel
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Stødt chili
1 tsk
Æg
1
Rasp
1 dl
Smør
25 g
Pynt
Frisk koriander