Tacos med stegt fisk
45 min

Tacos med stegt fisk

I Mexico er tacos "streetfood". Der er skallerne dog ikke sprøde, som dem vi køber herhjemme, men derimod små nybagte bløde tortillas med varierende fyld. Tortillaerne er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tacos med stegt fisk

I Mexico er tacos "streetfood". Der er skallerne dog ikke sprøde, som dem vi køber herhjemme, men derimod små nybagte bløde tortillas med varierende fyld. Tortillaerne er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd!

Antal portioner

Mangosalsa

  • 400 g mangofrugt i tern
  • 1 stort salatløg skåret i små tern (ca. 100 g)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 4 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl friske korianderblade

Tortillas - 8 stk

  • 150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g smør
  • 2 dl vand - lillefingervarmt

Paneret torskefilet

  • 500 g torskefilet
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 25 g smør

Tilbehør

Pynt

  • friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Mangosalsa

Bland mangofrugt, salatløg, chili, limesaft og salt. Hak korianderbladene groft og vend dem i mangosalsaen. Smag til og stil den tildækket i køleskabet til serveringen.

Tortillas

Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 8 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 22 cm i diameter). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Del torskefileterne i 8 stykker. Bland hvedemel, salt, spidskommen og chili i en tallerken. Pisk ægget i en anden tallerken og hæld rasp i en tredje. Vend først fiskestykkerne i melet, dernæst ægget og til sidst i raspen. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.

Server de lune tortillas med nystegt fisk, mangosalsa, salatost og græsk inspireret yoghurt. Pynt med koriander.

Tip

Er dejen blevet for tør, kan du tilsætte lidt mere vand.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %
Print