Syltede rødløg med tranebær

15 min
Syltede rødløg med tranebær

Sur-søde og meget smukke syltede rødløg. Et ostetilbehør der vil pynte på enhver servering.

Ingredienser

85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Ufarvet lagereddike
2 Rødløg i tynde både (ca. 150 g)
½ dl Tørrede tranebær

Pynt

Rosmarinkviste

Hertil

200 g Skæreost
200 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Bring sukker og eddike i kog i en stor gryde. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min.
  • Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas.
  • Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage.
  • Hæld lagen over løgene og vend tranebærrene heri.

Tips

  • Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen. Kompotten kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5891 kJ / 1408 kcal

Næringsindhold pr. 100g

773 kJ / 185 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 20,6 % 9,4 g
Kulhydrat: 56,5 % 25,7 g
Fedt: 22,9 % 4,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-rodlog-med-tranebar/