Brombærmarmelade med løg

Brombærmarmelade med løg

Brombærmarmelade med løg er det dejligste tilbehør til det store ostebord eller den mere simple ostemad. Men selvom brombærmarmelade med løg er tænkt som et tilbehør til ost, så kan den sagtens nydes som selvstændig spise fx på friskbagt franskbrød. Marmeladen er nem og hurtig at lave, og så er den lige lidt anderledes end den sædvanlige brombærmarmelade.

Sådan gør du

Brombærmarmelade med løg
  • Kom alle ingredienserne i en gryde. Læg låg på gryden og kog marmeladen ved jævn varme i ca. 10 min. - rør forsigtigt af og til.
  • Tag låget af og kog marmeladen ind ved kraftigt varme i ca. 10 min. - under omrøring. Lad marmeladen køle af og smag til.
  • Server evt. med brød og ost.
  • Eller hæld den kogende på rengjorte, skoldede glas og opbevar den i køleskabet.
Mere inspiration

Prøv også dette tilbehør til en ost, der smager af noget.

Druerelish
45 min
Druerelish
(3)
Velbekomme!
Tip

Når du gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem og derefter skylle dem med atamon, kan marmelade holde sig flere uger på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2458 kJ / 587 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 82 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 4,7 % 0,9 g
Kulhydrat: 94 % 18,9 g
Fedt: 1,3 % 0,1 g

Ingredienser

Brombærmarmelade med løg
Friske eller frosne brombær i mindre stykker
300 g
Rødløg i tynde halve skiver
3
Mørk balsamicoeddike
1 dl
Sukker
75 g
Finthakkede frisk rosmarin
1 spsk
Groft salt
½ tsk