Druerelish

Druerelish

45 min
Druerelish er en sur/sød kompot, der er tænkt som et tilbehør til ost. Druerelishen kan selfølgelig også anvendes som tilbehør til andre retter. Specielt gør den det godt i det indiske køkken, og i det hele tage sammen med stærkt krydrede retter. Druerelish komplementerer den stærke mad godt, ligesom den komplementerer forskellige oste typer. Prøv fx druerelish til en kommenost.

Sådan gør du

Druerelish
  • Kom eddike i en gryde sammen med sukker, salt, chili og rødløg. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 10 min.
  • Rør maizenaen ud i en smule vand og rør den i eddikelagen.
  • Tilsæt vindruer og rosiner og lad relishen koge ved svag varme i yderligere 5 min.
  • Tag gryden af varmen og lad druerelishen køle af.
  • Server druerelishen kold. Eller hæld den kogende på rengjorte, skoldede glas og opbevar den i køleskabet.
Mere inspiration

Prøv også denne skønne chutney til en ost, der smager af noget...

Velbekomme!
Tip

Behold den gode smag, men varierer udseendet på din relish, ved at bruge blå druer og mørke rosiner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5023 kJ / 1201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

582 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 2,1 % 0,7 g
Kulhydrat: 96,8 % 33,2 g
Fedt: 1,1 % 0,2 g

Ingredienser

Druerelish
Æbleeddike
1 dl
Sukker
150 g
Groft salt
1 tsk
Rød chilipeber
2 spsk
Fitnhakket rødløg
1
Maizena
2 tsk
Grønne vindruer i kvarte
400 g
Grofthakkede, gule eller grønne rosiner
100 g