Druerelish

Druerelish

45 min
Druerelish er en sur/sød kompot, der er tænkt som et tilbehør til ost. Druerelishen kan selfølgelig også anvendes som tilbehør til andre retter. Specielt gør den det godt i det indiske køkken, og i det hele tage sammen med stærkt krydrede retter. Druerelish komplementerer den stærke mad godt, ligesom den komplementerer forskellige oste typer. Prøv fx druerelish til en kommenost.

Sådan gør du

Druerelish
  • Kom eddike i en gryde sammen med sukker, salt, chili og rødløg. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 10 min.
  • Rør majsstivelsen ud i en smule vand og rør den i eddikelagen.
  • Tilsæt vindruer og rosiner og lad relishen koge ved svag varme i yderligere 5 min.
  • Tag gryden af varmen og lad druerelishen køle af.
  • Server druerelishen kold. Den er særligt god til mellemlagrede oste med kommen. Eller hæld den kogende på rengjorte, skoldede glas og opbevar den i køleskabet.

Behold den gode smag, men varierer udseendet på din relish, ved at bruge blå druer og mørke rosiner.

Energiindhold for hele retten:

4980 kJ / 1190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

576 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 2 % 0,7 g
Kulhydrat: 96,3 % 32,6 g
Fedt: 1,7 % 0,3 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne chutney til en ost, der smager af noget...

Ingredienser

Druerelish
1 dl Æbleeddike
150 g Sukker
1 tsk Groft salt
2 spsk Rød chilipeber
1 Finthakket rødløg
2 tsk Majsstivelse
400 g Grønne stenfri vindruer i kvarte
100 g Grofthakkede grønne eller lyse rosiner