Bowl med ris og laks
45 min

Bowl med ris og laks

Super nem og lækker skål med forskellige ingredienser arrangeret enkeltvis - også kaldet en "bowl". Her er den med laks, men du kan bruge hvad som helst i en bowl - så tøm bare køleskabet for rester!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bowl med ris og laks

Super nem og lækker skål med forskellige ingredienser arrangeret enkeltvis - også kaldet en "bowl". Her er den med laks, men du kan bruge hvad som helst i en bowl - så tøm bare køleskabet for rester!

Antal portioner

Dressing

Bowl med ris og laks

  • 225 g brune ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g edamamebønner (sojabønne)
  • 200 g skrællede bolsjebeder
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g skrællede gulerødder
  • 25 g sukkerærtespirer eller ærteskud
  • 15 g smør
  • 500 g laksefilet skåret i tern (ca. 3 x 3 cm)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både

Fremgangsmåde:

Dressing

Vend fraiche med peberrod og salt. Stil dressingen tildækket i køleskab til servering.

Bowl med ris og laks

Kom risene i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i 25 min. Sluk for varmen og lad dem stå ca. 10 min.

Overhæld imens edamamebønnerne med kogende vand og lad dem stå 1 min. Hæld vandet fra. Skær bolsjebederne i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern, og vend dem med halvdelen af limesaften. Striml gulerødderne med en tyndskræller og vend dem med resten af limesaften. Skyl sukkerærtespirerne.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg lakseternene ca. 30 sekunder på alle 6 sider ved jævn varme, og drys med salt. Anret ris, grøntsager, spirer og laks i 4 skåle. Server med limebåde og dressing.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 36 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Protein: 24 %
  • Fiber: 27,8 g
Print