Bowl med ris og laks

35 min
Bowl med ris og laks

Super nem og lækker skål med forskellige ingredienser arrangeret enkeltvis - også kaldet en "bowl". Her er den med laks, men du kan bruge hvad som helst i en bowl - så tøm bare køleskabet for rester!

Ingredienser

Dressing

2 dl Fraiche
2 spsk Fintrevet peberrod
½ tsk Groft salt

Bowl med ris og laks

3 dl Brune ris, parboiled
200 g Edamamebønner
200 g Skrællede bolsjebeder
2 spsk Friskpresset limesaft
200 g Skrællede gulerødder
25 g Sukkerærtespirer eller ærteskud
15 g Smør
500 g Laksefilet skåret i tern (ca. 3 x 3 cm)
1 tsk Groft salt

Tilbehør

1 Limefrugt i både

Sådan gør du

Dressing

  • Vend fraiche med peberrod og salt.
  • Stil dressingen tildækket i køleskab til servering.

Bowl

  • Kog risene efter anvisning på emballagen.
  • Overhæld imens edamamebønnerne med kogende vand og lad dem stå 1 min. Hæld vandet fra.
  • Skær bolsjebederne i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern, og vend dem med halvdelen af limesaften.
  • Striml gulerødderne med en tyndskræller og vend dem med resten af limesaften.
  • Skyl sukkerærtespirerne.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg lakseternene ca. 30 sekunder på alle 6 sider ved jævn varme, og drys med salt.
  • Anret ris, grøntsager, spirer og laks i 4 skåle. Server med limebåde og dressing.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11028 kJ / 2636 kcal

Næringsindhold pr. 100g

530 kJ / 127 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,8 % 7,7 g
Kulhydrat: 37 % 11,5 g
Fedt: 38,2 % 5,5 g
Relateret video Lakse test

Hvis du steger ét helt laksestykke frem for tern, så se her hvordan du tilbereder laksen, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

https://www.arla.dk/opskrifter/bowl-med-ris-og-laks/