Bowl med ris og laks

Bowl med ris og laks

35 min
Super nem og lækker skål med forskellige ingredienser arrangeret enkeltvis - også kaldet en "bowl". Her er den med laks, men du kan bruge hvad som helst i en bowl - så tøm bare køleskabet for rester!

Sådan gør du

Dressing
  • Vend fraiche med peberrod og salt.
  • Stil dressingen tildækket i køleskab til servering.
Bowl med ris og laks
  • Kom risene i kogende vand tilsat salt.
  • Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. ½ time.
  • Overhæld imens edamamebønnerne med kogende vand og lad dem stå 1 min. Hæld vandet fra.
  • Skær bolsjebederne i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern, og vend dem med halvdelen af limesaften.
  • Striml gulerødderne med en tyndskræller og vend dem med resten af limesaften.
  • Skyl sukkerærtespirerne.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg lakseternene ca. 30 sekunder på alle 6 sider ved jævn varme, og drys med salt. Anret ris, grøntsager, spirer og laks i 4 skåle. Server med limebåde og dressing.
Energiindhold for hele retten:

10791 kJ / 2579 kcal

Næringsindhold pr. 100g

522 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 25,1 % 7,7 g
Kulhydrat: 36 % 11,1 g
Fedt: 38,9 % 5,5 g
Relateret video
Lakse test

Hvis du steger ét helt laksestykke frem for tern, så se her hvordan du tilbereder laksen, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

Dressing
2 dl Fraiche
2 spsk Fintrevet peberrod
½ tsk Groft salt
Bowl med ris og laks
225 g Brune ris, parboiled (ca. 3 dl)
4 dl Vand
¾ tsk Groft salt
200 g Edamamebønner
200 g Skrællede bolsjebeder
2 spsk Friskpresset limesaft
200 g Skrællede gulerødder
25 g Sukkerærtespirer eller ærteskud
15 g Smør
500 g Laksefilet skåret i tern (ca. 3 x 3 cm)
1 tsk Groft salt
Tilbehør
1 Limefrugt i både