Bowl med ris og laks

Bowl med ris og laks

35 min
Super nem og lækker skål med forskellige ingredienser arrangeret enkeltvis - også kaldet en "bowl". Her er den med laks, men du kan bruge hvad som helst i en bowl - så tøm bare køleskabet for rester!

Sådan gør du

Dressing
  • Vend fraiche med peberrod og salt.
  • Stil dressingen tildækket i køleskab til servering.
Bowl med ris og laks
  • Kom risene i kogende vand tilsat salt.
  • Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. ½ time.
  • Overhæld imens edamamebønnerne med kogende vand og lad dem stå 1 min. Hæld vandet fra.
  • Skær bolsjebederne i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern, og vend dem med halvdelen af limesaften.
  • Striml gulerødderne med en tyndskræller og vend dem med resten af limesaften.
  • Skyl sukkerærtespirerne.
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg lakseternene ca. 30 sekunder på alle 6 sider ved jævn varme, og drys med salt. Anret ris, grøntsager, spirer og laks i 4 skåle. Server med limebåde og dressing.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11067 kJ / 2645 kcal

Næringsindhold pr. 100g

535 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 23,9 % 7,5 g
Kulhydrat: 35,4 % 11,1 g
Fedt: 40,7 % 5,9 g
Relateret video
Lakse test

Hvis du steger ét helt laksestykke frem for tern, så se her hvordan du tilbereder laksen, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

Dressing
2 dl
Fintrevet peberrod
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Bowl med ris og laks
Brune ris, parboiled (ca. 3 dl)
225 g
Vand
4 dl
Groft salt
¾ tsk
Edamamebønner
200 g
Skrællede bolsjebeder
200 g
Friskpresset limesaft
2 spsk
Skrællede gulerødder
200 g
Sukkerærtespirer eller ærteskud
25 g
Smør
15 g
Laksefilet skåret i tern (ca. 3 x 3 cm)
500 g
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Limefrugt i både
1