Bowl med ris og laks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

Super nem og lækker skål med forskellige ingredienser arrangeret enkeltvis - også kaldet en "bowl". Her er den med laks, men du kan bruge hvad som helst i en bowl - så tøm bare køleskabet for rester!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

Bowl med ris og laks

  • 225 g brune ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • ½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g edamamebønner (sojabønner)
  • 200 g skrællede bolsjebeder
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 200 g skrællede gulerødder
  • 25 g sukkerærtespirer eller ærteskud
  • 15 g smør
  • 500 g laksefilet skåret i tern (ca. 3 x 3 cm)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 limefrugt i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Vend fraiche med peberrod og salt. Stil dressingen tildækket i køleskab til servering.

Bowl med ris og laks

Kom risene i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i 25 min. Sluk for varmen og lad dem stå ca. 10 min.

Overhæld imens edamamebønnerne med kogende vand og lad dem stå 1 min. Hæld vandet fra. Skær bolsjebederne i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern, og vend dem med halvdelen af limesaften. Striml gulerødderne med en tyndskræller og vend dem med resten af limesaften. Skyl sukkerærtespirerne.

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg lakseternene ca. 30 sekunder på alle 6 sider ved jævn varme, og drys med salt. Anret ris, grøntsager, spirer og laks i 4 skåle. Server med limebåde og dressing.

Lakse test

Hvis du steger ét helt laksestykke frem for tern, så se her hvordan du tilbereder laksen, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 36 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag