Chili con carne - børnevenlig
30 min
•
Nem chili con carne med ris og farverigt tilbehør af avocado, tortillachips, cheddarost og majskolber. Mild og børnevenlig chili con carne som hele familien omkring aftensbordet kan blive enige om at elske.
Ingredienser
Chili con carne
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
1 dåse
Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
|
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
½ dl
Tomatketchup
|
|
1½ tsk
Røget paprika
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
|
Tilbehør
4
Kogte majskolber (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
2 dl
Brune ris, parboiled - koges
|
|
1
Avocado i tern (ca. 125 g)
|
|
50 g
Tortillachips med salt
|
|
50 g
Groftrevet ost, fx lagret cheddarost
|
Sådan gør du
Chili con carne
Ved serveringen
Til de voksne og de børn, som er til ekstra smag, kan du supplere med limefugt og koriander.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14576 kJ / 3484 kcal
Næringsindhold pr. 100g
486 kJ / 116 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 20,4 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 56,4 % | 16,1 g |
Fedt: | 23,2 % | 3 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.