Chili con carne - børnevenlig

Chili con carne - børnevenlig

30 min
Nem chili con carne med ris og farverigt tilbehør af avocado, tortillachips, cheddarost og majskolber. Mild og børnevenlig chili con carne som hele familen omkring aftensbordet kan blive enige om at elske.

Sådan gør du

Chili con carne
  • Kom kødet i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Brun kødet til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt bønner i chilisauce, kidneybønnerbønner, bouillon, ketchup, paprika og salt. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 2 min.
  • Tilsæt peberfrugt (gem lidt til pynt) og kog i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Ved serveringen
  • Kom den varme chili con carne i en skål og pynt med resten af peberfrugten.
  • Server chili con carne med nykogte majskolber, ris, avocado, chips og revet ost.
Mere inspiration

Spændende salat - med popcorn der knaser og smager af ost!

Velbekomme!
Tip

Til de voksne og de børn, som er til ekstra smag, kan du supplere med limefugt og koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14572 kJ / 3483 kcal

Næringsindhold pr. 100g

533 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 56,4 % 17,7 g
Fedt: 23,2 % 3,3 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Chili con carne
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dåse
Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
1 dåse
Grøntsagsbouillon
2 dl
Tomatketchup
½ dl
Røget paprika
1½ tsk
Groft salt
¾ tsk
Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
1
Tilbehør
Kogte majskolber (ca. 1 kg)
4
Brune ris, parboiled - koges
160 g
Avocado i tern (ca. 125 g)
1
Tortillachips med salt
50 g
50 g