Chili con carne - børnevenlig

Chili con carne - børnevenlig

30 min
Nem chili con carne med ris og farverigt tilbehør af avocado, tortillachips, cheddarost og majskolber. Mild og børnevenlig chili con carne som hele familen omkring aftensbordet kan blive enige om at elske.

Sådan gør du

Chili con carne
  • Kom kødet i en tykbundet gryde og skru op til kraftig varme. Brun kødet til det smuldrer og skifter farve.
  • Tilsæt bønner i chilisauce, kidneybønnerbønner, bouillon, ketchup, paprika og salt. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 2 min.
  • Tilsæt peberfrugt (gem lidt til pynt) og kog i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Ved serveringen
  • Kom den varme chili con carne i en skål og pynt med resten af peberfrugten.
  • Server chili con carne med nykogte majskolber, ris, avocado, chips og revet ost.

Til de voksne og de børn, som er til ekstra smag, kan du supplere med limefugt og koriander.

Energiindhold for hele retten:

14601 kJ / 3490 kcal

Næringsindhold pr. 100g

534 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 56,3 % 17,7 g
Fedt: 23,3 % 3,4 g
Mere inspiration

Spændende salat - med popcorn der knaser og smager af ost!

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Chili con carne
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 dåse Bønner i chilisauce (ca. 400 g)
1 dåse Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
2 dl Grøntsagsbouillon
½ dl Tomatketchup
1½ tsk Røget paprika
¾ tsk Groft salt
1 Rød peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
Tilbehør
4 Kogte majskolber (ca. 1 kg)
160 g Brune ris, parboiled - koges
1 Avocado i tern (ca. 125 g)
50 g Tortillachips med salt
50 g Groftrevet ost, fx lagret cheddarost