Nudler med oksekød

20 min
Nudler med oksekød

Nudler med oksekød er en supernem og hurtig ret. Den har lidt af det hele: lidt kød, lidt ost, masser af sprøde grøntsager, knasende cashewnødder - og så selvfølgelig nudler.

Ingredienser

Nudler

250 g Tørrede ægnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
200 g Groft smuldret salatost i tern

Oksekød og grøntsager

2 tsk Rapsolie
200 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g Fintsnittet spidskål
2 spsk Hakket rød chilipeber

Topping

blade af 2 Hjertesalat (ca. 200 g)
1 spsk Rød chilipeber i tynde ringe
4 spsk Hakkede cashewnødder

Sådan gør du

Nudler

  • Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 2-3 min. under omrøring er nudlerne løst op og møre, uden at være bløde.
  • Tag 2 dl kogevand fra og lad nudlerne dryppe af i en sigte.
  • Kom de 2 dl kogevand tilbage i gryden sammen med halvdelen af osten. Rør godt rundt til osten er opløst , og vend derefter nudlerne i saucen.

Oksekød og grøntsager

  • Lad imens olien blive varm i en wok eller stor tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. og steg det derefter ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Vend, med let hånd, spidskål og chili sammen med det stegte kød. Varm retten igennem i ca. 1 min.

Topping

  • Anret nudler med sauce i et stort, varmt fad lagvis med oksekød og spidskål.
  • Fordel salatbladene og drys med resten af salatosten, chiliringe og hakkede cashewnødder. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12428 kJ / 2970 kcal

Næringsindhold pr. 100g

744 kJ / 178 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 15,7 % 6,9 g
Kulhydrat: 49,9 % 21,9 g
Fedt: 34,4 % 6,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/nudler-med-oksekod/