Nudler med oksekød

Nudler med oksekød

20 min
Nudler med oksekød er en supernem og hurtig ret. Den har lidt af det hele: lidt kød, lidt ost, masser af sprøde grøntsager, knasende cashewnødder - og så selvfølgelig nudler.

Sådan gør du

Nudler
  • Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 2-3 min. under omrøring er nudlerne løst op og møre, uden at være bløde.
  • Tag 2 dl kogevand fra og lad nudlerne dryppe af i en sigte.
  • Kom de 2 dl kogevand tilbage i gryden sammen med halvdelen af osten. Rør godt rundt til osten er opløst , og vend derefter nudlerne i saucen.
Oksekød og grøntsager
  • Lad imens olien blive varm i en wok eller stor tykbundet gryde. Brun kødet i ca. 2 min. og steg det derefter ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Vend, med let hånd, spidskål og chili sammen med det stegte kød. Varm retten igennem i ca. 1 min.
Topping
  • Anret nudler med sauce i et stort, varmt fad lagvis med oksekød og spidskål.
  • Fordel salatbladene og drys med resten af salatosten, chiliringe og hakkede cashewnødder. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

11836 kJ / 2829 kcal

Næringsindhold pr. 100g

709 kJ / 169 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 18,7 % 7,8 g
Kulhydrat: 41,9 % 17,4 g
Fedt: 39,4 % 7,6 g

Ingredienser

Nudler
250 g Tørrede ægnudler
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
200 g Groft smuldret salatost i tern
Oksekød og grøntsager
2 tsk Rapsolie
200 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g Fintsnittet spidskål
2 spsk Hakket rød chilipeber
Topping
blade af 2 Hjertesalat (ca. 200 g)
1 spsk Rød chilipeber i tynde ringe
4 spsk Hakkede cashewnødder
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk