Sprøde tortillas med hot tomatsalsa, grillet kylling og spidskål

30 min
Sprøde tortillas med hot tomatsalsa, grillet kylling og spidskål

Sprøde tortillas med hot tomatsalsa, grillet kylling og lilla spidskål. Tortillas er en nem farverig hverdagsret - og du kan bruge grillpanden eller havegrillen!

Ingredienser

Hot tomatsalsa

400 g Tomater, fx farvede cherrytomater
1 Finthakket fed hvidløg
1 Finthakket rød chilipeber - uden vægge og kerner
1 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt

Grillet kylling

500 g Kyllingeinderfileter
2 tsk Rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Mellem fuldkornstortillaer
300 g Fintstrimlet lilla spidskål
2 dl Frisk koriander
2½ dl Creme fraiche
½ tsk Groft salt

Pynt

Limefrugter i både

Sådan gør du

Hot tomatsalsa

  • Skær tomaterne i små stykker og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Bland tomatstykkerne med hvidløg, chili, limesaft og salt.
  • Smag til og stil tomatsalsaen tildækket i køleskabet.

Grillet kylling

  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Vend kyllingefileterne med olie og drys dem med salt og peber.
  • Grill kyllingefileterne 6-8 min. - til de lige er gennemstegte.

Ved serveringen

  • Varm de 4 tortillas på grillpanden et kort øjeblik - til de er sprøde.
  • Fordel halvdelen af kylling, spidskål, koriander, cremefraiche og tomatsalsa herpå. Drys med salt, pynt med limebåde og server.
  • Varm de sidste 4 tortillas på grillpanden efterfølgende.

Hvis du ikke har en grillpande, så kan du sagtens lave retten på en almindelig stegepande.

Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-tortillas-med-hot-tomatsalsa-grillet-kylling-og-spidskal/