Sød majskage

Sød majskage

60+ min
Den ser ikke ud af meget denne majskage, men skindet bedrager, for den smager intet mindre end fantastisk! Sød majskage er en klassisk mexicansk dessert. Kagen minder lidt om en mazarinkage med god smag af lime.
https://www.arla.dk/opskrifter/sod-majskage/

Sådan gør du

Bagetid:

40-45 min. ved 150° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Sæt et stykke bagepapir fast mellem bund og kant i en springform (ca. 24 cm i diameter) og pensl kanten med lidt af smørret. Bland sukker, vaniljepulver, limeskal og -saft og pisk resten af det smeltede smør heri. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Bland majsmel, hvedemel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i springformen og bag majskagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.
Chokoladesauce
  • Bring fløden i kog i en tykbundet gryde under omrøring. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i fløden til en glat sauce. Server chokoladesaucen til majskagen sammen med flødeskum.
Tip
  • Majskagen smager også dejlig sammen med Arla Karolines Køkken® softice vanilje.
Energiindhold for hele retten:

18115 kJ / 4330 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1617 kJ / 387 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4 % 3,8 g
Kulhydrat: 42,6 % 40,5 g
Fedt: 53,4 % 23,4 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

150 g Smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
1 tsk Vaniljesukker
1 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset limesaft
3 Æg
125 g Majsmel (ca. 1¾ dl)
50 g Hvedemel (ca. ¾ dl)
½ tsk Bagepulver
Chokoladesauce
1 dl Piskefløde
100 g Grofthakket mørk chokolade
Tilbehør
1½ dl Piskefløde - pisket til let skum