Sød majskage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Den ser ikke ud af meget denne majskage, men skindet bedrager, for den smager intet mindre end fantastisk! Kagen minder lidt om en mazarinkage med god smag af lime.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 150 g smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3 æg
  • 125 g majsmel (ca. 1¾ dl)
  • 50 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • ½ tsk bagepulver

Chokoladesauce

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagetid

40-45 min. ved 150° - traditionel ovn.

Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Sæt et stykke bagepapir fast mellem bund og kant i en springform (ca. 24 cm i diameter) og pensl kanten med lidt af smørret. Bland sukker, vaniljepulver, limeskal og -saft og pisk resten af det smeltede smør heri. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Bland majsmel, hvedemel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i springformen og bag majskagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Chokoladesauce

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde under omrøring. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i fløden til en glat sauce. Server chokoladesaucen til majskagen sammen med flødeskum.

Tip

Majskagen smager også dejlig sammen med Karolines Køkken® softice vanilje.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Print

Andre gode forslag