Sød majskage
60+ min

Sød majskage

Den ser ikke ud af meget denne majskage, men skindet bedrager, for den smager intet mindre end fantastisk! Kagen minder lidt om en mazarinkage med god smag af lime.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sød majskage

Den ser ikke ud af meget denne majskage, men skindet bedrager, for den smager intet mindre end fantastisk! Kagen minder lidt om en mazarinkage med god smag af lime.

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 3 æg
  • 125 g majsmel (ca. 1¾ dl)
  • 50 g hvedemel (ca. ¾ dl)
  • ½ tsk bagepulver

Chokoladesauce

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Bagetid

40-45 min. ved 150° - traditionel ovn.

Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Sæt et stykke bagepapir fast mellem bund og kant i en springform (ca. 24 cm i diameter) og pensl kanten med lidt af smørret. Bland sukker, vaniljepulver, limeskal og -saft og pisk resten af det smeltede smør heri. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Bland majsmel, hvedemel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i springformen og bag majskagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Chokoladesauce

Bring fløden i kog i en tykbundet gryde under omrøring. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i fløden til en glat sauce. Server chokoladesaucen til majskagen sammen med flødeskum.

Tip

Majskagen smager også dejlig sammen med Karolines Køkken® softice vanilje.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %
Print