Majsscones

45 min
Majsscones

Dejlige majsscones. De er hurtige at lave og smager dejligt til morgenmaden eller på ostebordet.

Ingredienser

200 g Speltmel (ca. 3¼ dl)
150 g Majsmel (ca. 3½ dl)
3 spsk Majsstivelse
1 tsk Bagepulver
½ tsk Natron
1 tsk Fint salt
40 g Smør
100 g Hytteost
200 g Yoghurt 10%, skyr eller kvark
2 Groftrevede gulerødder (ca. 150 g)
evt. 1 dl Spiselige blomster, fx blade af morgenfrue

Sådan gør du

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Bland mel, majsstivelse, bagepulver, natron og salt. Tilsæt smør og smuldr det i melet. Tilsæt derefter hytteost, kvark, gulerod og morgenfrue. Ælt dejen sammen og form til en kugle. Rul dejen ud (ca. 1½ cm tyk) på et meldrysset bord. Udstik 10 brød med et glas eller lignende (ca. 7 cm i diameter). Tag den varme plade ud og beklæd den med bagepapir. Fordel de små brød på pladen og bag dem midt i ovnen i ca. 16 min. ved 225° - traditionel ovn.

Dryp evt. brødene med olie, salt og krydderurter inden bagning. Server brødene lune med koldt smør. Du kan undlade de spiselige blomster og evt. bruge krydderurter på andre tidspunkter af året.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8091 kJ / 1934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

924 kJ / 221 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 11,5 % 6,2 g
Kulhydrat: 58,2 % 31,6 g
Fedt: 30,3 % 7,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/majsscones/