Sød kartoffelrøsti med syltet rødbede

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Sød kartoffelrøsti med syltede rødbeder. Denne søde kartoffelrøsti er perfekt til tapasbordet.

Ingredienser

ca. 14 stk.

Antal portioner

Syltede rødbeder

  • 100 g groftrevede rødbeder (ca. 150 g)
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk honning
  • 1 dl kogende vand

Sød kartoffelrøsti

  • 50 g smør

Pynt

  • babyspinatblad
  • klippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Syltede rødbeder

Bland rødbeder, eddike og honning i en skål. Hæld det kogende vand over, og lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.

Sød kartoffelrøsti

Bland de revne kartofler med ost og de øvrige ingredienser i en skål. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Lav små kartoffelrøsti af halvdelen af røstiblandingen (ca. 1 spsk. pr. stk.), og steg dem i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme - til de er gyldne. Gentag med resten af smørret og røstiblandingen.

Pisk imens flødefraichen let, så den får en lidt tykkere konsistens. Fordel røstierne på et fad, med lidt flødefraiche, syltet rødbede og pynt med babyspinat og purløg. Server straks.

Tip

I stedet for Flødefraiche kan du servere retten med Fraiche 9%.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 65 %

Print

Kilde: