Sød kartoffelrøsti med syltet rødbede

Sød kartoffelrøsti med syltet rødbede

60+ min
Sød kartoffelrøsti med syltede rødbeder. Denne søde kartoffelrøsti er perfekt til tapasbordet.

Sådan gør du

Syltede rødbeder
  • Bland rødbeder, eddike og honning i en skål. Hæld det kogende vand over, og lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.
Sød kartoffelrøsti
  • Bland de revne kartofler med ost, forårsløg, æg og salt i en skål. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Lav små kartoffelrøsti af halvdelen af røstiblandingen (ca. 1 spsk. pr. stk.), og steg dem i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme - til de er gyldne. Gentag med resten af smørret og røstiblandingen.
  • Fordel røstierne på et fad og top op med lidt fraiche og syltet rødbede. Pynt med babyspinat og purløg og server straks.
Energiindhold for hele retten:

5005 kJ / 1196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

495 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 12,1 % 3,5 g
Kulhydrat: 34,1 % 9,9 g
Fedt: 53,8 % 7,2 g
Mere inspiration

Kartoffelrøsti bliver endnu bedre med hjemmesyltede rødbeder.

Syltede rødbeder
60+ min
Syltede rødbeder
(31)

Ingredienser

Syltede rødbeder
Groftrevne rødbeder
150 g
Æbleeddike
½ dl
Honning
2 spsk
Kogende vand
1 dl
Sød kartoffelrøsti
Skrællede, groftrevede søde kartofler
300 g
Revet cheddar- og maasdammerost
50 g
Finthakkede forårsløg (ca. 25 g)
¼ bundt
Æg
1
Groft salt
¾ tsk
Smør
50 g
Fraiche
2 dl
Pynt
Babyspinatblade
Klippet purløg