Sød kartoffelrøsti med syltet rødbede

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Sød kartoffelrøsti med syltede rødbeder. Denne søde kartoffelrøsti er perfekt til tapasbordet.

Ingredienser

ca. 14 stk.

Antal portioner

Syltede rødbeder

  • 100 g groftrevede rødbeder (ca. 150 g)
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk honning
  • 1 dl kogende vand

Sød kartoffelrøsti

  • 50 g smør

Pynt

  • babyspinatblad
  • klippet purløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Syltede rødbeder

Bland rødbeder, eddike og honning i en skål. Hæld det kogende vand over, og lad det trække tildækket på køkkenbordet i ca. 20 min.

Sød kartoffelrøsti

Bland de revne kartofler med ost og de øvrige ingredienser i en skål. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Lav små kartoffelrøsti af halvdelen af røstiblandingen (ca. 1 spsk. pr. stk.), og steg dem i ca. 2 min. på hver side ved jævn varme - til de er gyldne. Gentag med resten af smørret og røstiblandingen.

Pisk imens flødefraichen let, så den får en lidt tykkere konsistens. Fordel røstierne på et fad, med lidt flødefraiche, syltet rødbede og pynt med babyspinat og purløg. Server straks.

Tip

I stedet for Flødefraiche kan du servere retten med Fraiche 9%.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 65 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: