Stenbiderrogn på kartoffelsnack

Stenbiderrogn på kartoffelsnack

45 min
Stenbiderrogn er en fin og raffineret delikatesse, som skal nydes, mens den er der. Sæsonen er ikke lang (februar til april), så det er med at smovse, når chancen byder sig. Her serverer vi stenbiderrognen på kartoffelsnacks, som egentlig er små kartoffelpizzaer, der er lavet på færdige tortillapandekager. Både kartoflerne og de tynde bunde er milde i smagen, så de ikke dominerer over den sarte smag af stenbiderrognen. Stenbiderrogn på kartoffelsnack er toppet op med det klassiske tilbehør, rødløg og cremefraiche. En lille himmerrigsmundfuld, som passer fint som snack til et glas vin eller øl. Eller som en lille forret.

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kartoffelsnack
  • Bland olie, timian og salt i en skål.
  • Skær kartoflerne i helt tynde skiver - evt. på et madolinjern.
  • Vend kartoflerne i timianolien efterhånden som du skærer dem ud.
  • Læg de 4 små tortillaer på en plade med bagepapir.
  • Fordel kartoffelskiverne på tortillaerne - dæk hele fladen og lad karoffelskiverne gå ca. ½ cm ud over kanten.
  • Bag kartoffelsnacksene midt i ovnen, til kartoflerne er gyldne og sprøde.
  • Skær tortillaerne i hver 6 lagkagestykker.
Stenbiderrogn
  • Vend stenbiderrognen med citronskal, salt og peber.
  • Smag til.
Topping
  • Læg cremefraiche (ca. 1 tsk pr. stk.) på de 24 kartoffelsnacks.
  • Fordel herpå stenbiderrogn (en god tsk pr. stk.) og drys med rødløg.
  • Pynt med karse og peber og server straks.

Sæsonen for stenbiderrogn er ikke så lang (februar til april). Hvis du ikke kan få stenbiderrogn, kan du bruge fx lakse- eller ørredrogn.

Energiindhold for hele retten:

4630 kJ / 1107 kcal

Næringsindhold pr. 100g

622 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 12,7 % 4,6 g
Kulhydrat: 39 % 14,3 g
Fedt: 48,3 % 8,1 g
Mere inspiration

Her har du den mere traditionelle opskrift - blinis med stenbiderrogn.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kartoffelsnack
Olivenolie
2 spsk
Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret timian
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Skrubbede små kartofler
250 g
Små tortillaer
4
Stenbiderrogn
Renset stenbiderrogn
150 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
3 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Topping
Creme fraiche
1½ dl
Lille finthakket rødløg (ca. 50 g)
1
Karse eller 1 potte brøndkarse
1 bakke
Groftkværnet peber