Stenbiderrogn på kartoffelsnack
Stenbiderrogn er en fin og raffineret delikatesse, som skal nydes, mens den er der. Sæsonen er ikke lang (februar til april), så det er med at smovse, når chancen byder sig. Her serverer vi stenbiderrognen på kartoffelsnacks, som egentlig er små kartoffelpizzaer, der er lavet på færdige tortillapandekager. Både kartoflerne og de tynde bunde er milde i smagen, så de ikke dominerer over den sarte smag af stenbiderrognen. Stenbiderrogn på kartoffelsnack er toppet op med det klassiske tilbehør, rødløg og cremefraiche. En lille himmerrigsmundfuld, som passer fint som snack til et glas vin eller øl. Eller som en lille forret.
Ingredienser
Kartoffelsnack
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Hakket frisk timian eller 1 tsk tørret timian
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
250 g
Skrubbede små kartofler
|
|
4
Små tortillaer
|
Stenbiderrogn
100 g
Renset stenbiderrogn
|
|
---|---|
3 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1
Lille finthakket rødløg (ca. 50 g)
|
|
1 bakke
Karse eller 1 potte brøndkarse
|
|
Groftkværnet peber
|
Sådan gør du
Kartoffelsnack
Stenbiderrogn
Topping
Sæsonen for stenbiderrogn er ikke så lang (februar til april). Hvis du ikke kan få stenbiderrogn, kan du bruge fx lakse- eller ørredrogn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4456 kJ / 1065 kcal
Næringsindhold pr. 100g
642 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 11,1 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 40,1 % | 15,1 g |
Fedt: | 48,8 % | 8,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.