Tapaskartofler

Tapaskartofler

1 time
En lækker lille snack med sprød skinke, som de fleste vil elske. Kan tilberedes med forskellige krydderurter. Server den fx som en del af tapasbordet.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne. Del skinkeskiverne på langs, så der er en strimmel pr. kartoffel. Rul en strimmel skinke omkring og drys med krydderurter. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg kartoflerne ved jævn varme i 7 min. Køl kartoflerne lidt af inden de skal spises.
Tips
  • Det er også muligt at lave kartoflerne i ovnen. Vikl skinken rundt om de rå kartofler, pensl dem med smør og drys med krydderurter. Bag kartoflerne ca. ½ time ved 225°
  • I stedet for at hakke krydderurten, kan du lægge en lille kvist krydderurt under hver kartoffel.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3392 kJ / 811 kcal

Næringsindhold pr. 100g

291 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 19,3 % 3,3 g
Kulhydrat: 44,2 % 7,6 g
Fedt: 36,5 % 2,9 g

Ingredienser

Vand
3 dl
Groft salt
½ dl
Skrubbede små, nye kartofler
8
Spegeskinke i tynde skiver, fx parmaskinke
75 g
Små kviste af frisk rosmarin, timian eller oregano - hakkede
8
Smør
25 g