Thaikrydrede sticks med glasnudelsalat

Thaikrydrede sticks med glasnudelsalat

45 min
Skøn mad med eksotisk smag....fx er der både svinekød og rejer i de krydrede sticks. Og så er der knald på farverne i den flotte salat med nudler, edamamebønner, rødløg, lime, koriander, chili og sorte sesamfrø. En salat der også passer fint som tilbehør til grillmad.

Sådan gør du

Sticks
  • Hak rejerne groft og vend dem sammen med det hakkede kød, ost, forårsløg, chili, limeskal, hvidløg og salt. Rør farsen godt sammen og del den i 8 portioner. Form hver portion til en aflang frikadelle. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun sticksene på alle sider i ca. 3 min. og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 7 min. - vend af og til. Træk de stegte frikadeller på spyd.
Glasnudelsalat
  • Kog imens nudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker.
  • Bland nudler, agurk, bønner, de 2 slags løg, limesaft og salt. Anret salaten i et fad og drys med korianderblade, chili og sesamfrø. Server glasnudelsalaten sammen med de lune sticks.
Energiindhold for hele retten:

8759 kJ / 2093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

482 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 34,6 % 9,8 g
Kulhydrat: 35,6 % 10,1 g
Fedt: 29,8 % 3,9 g
Mere inspiration

Er du til mere asiatisk inspireret mad, så prøv denne nemme og lækre Pad thai.

Pad thai
20 min
Pad thai
(23)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Sticks
200 g Kogte rejer
300 g Hakket kyllingekød eller hakket grisekød
140 g Revet mozzarellaost
½ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
2 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
3 Små hakkede fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
20 g Smør
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
Glasnudelsalat
150 g Glasnudler
1 Agurk i halve, skrå skiver (ca. 350 g)
300 g Optøede edamamebønner
½ bundt Forårsløg i skrå ringe (ca. 50 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
3 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
2 dl Frisk koriander
1 Rød chilipeber i tynde ringe
1 tsk Sorte sesamfrø