Thaikrydrede sticks med glasnudelsalat

Thaikrydrede sticks med glasnudelsalat

45 min
Skøn mad med eksotisk smag....fx er der både svinekød og rejer i de krydrede sticks. Og så er der knald på farverne i den flotte salat med nudler, edamamebønner, rødløg, lime, koriander, chili og sorte sesamfrø. En salat der også passer fint som tilbehør til grillmad.

Sådan gør du

Sticks
  • Hak rejerne groft og vend dem sammen med det hakkede kød, ost, forårsløg, chili, limeskal, hvidløg og salt. Rør farsen godt sammen og del den i 8 portioner. Form hver portion til en aflang frikadelle. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun sticksene på alle sider i ca. 3 min. og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 7 min. - vend af og til. Træk de stegte frikadeller på spyd.
Glasnudelsalat
  • Kog imens nudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker.
  • Bland nudler, agurk, bønner, de 2 slags løg, limesaft og salt. Anret salaten i et fad og drys med korianderblade, chili og sesamfrø. Server glasnudelsalaten sammen med de lune sticks.
Mere inspiration

Er du til mere asiatisk inspireret mad, så prøv denne nemme og lækre Pad thai.

Pad thai
20 min
Pad thai
(20)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8788 kJ / 2100 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 33,4 % 9,5 g
Kulhydrat: 35,3 % 10,1 g
Fedt: 31,3 % 4,1 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Sticks
Kogte rejer
200 g
Hakket kyllingebryst (ca. 2 % fedt) eller hakket grisekød
300 g
Arla Karolines Køkken® økologisk revet Mozzarella 20%
140 g
Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
½ bundt
Finthakket rød chilipeber
2 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Små hakkede fed hvidløg
3
Groft salt
¾ tsk
Smør
20 g
Bambusspyd - ca. 20 cm lange
8
Glasnudelsalat
Glasnudler
150 g
Agurk i halve, skrå skiver (ca. 350 g)
1
Optøede edamamebønner
300 g
Forårsløg i skrå ringe (ca. 50 g)
½ bundt
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
1
Friskpresset limesaft
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Frisk koriander
2 dl
Rød chilipeber i tynde ringe
1
Sorte sesamfrø
1 tsk