Thaikrydrede sticks med glasnudelsalat
45 min

Thaikrydrede sticks med glasnudelsalat

Skøn mad med eksotisk smag....fx er der både svinekød og rejer i de krydrede sticks. Og så er der knald på farverne i den flotte salat med nudler, edamamebønner, rødløg, lime, koriander, chili og sorte sesamfrø. En salat der også passer fint som tilbehør til grillmad.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Thaikrydrede sticks med glasnudelsalat

Skøn mad med eksotisk smag....fx er der både svinekød og rejer i de krydrede sticks. Og så er der knald på farverne i den flotte salat med nudler, edamamebønner, rødløg, lime, koriander, chili og sorte sesamfrø. En salat der også passer fint som tilbehør til grillmad.

Antal portioner

Sticks

  • 200 g kogte rejer
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt) eller kyllingekød
  • 100 g Karolines Køkken® Mozzarella 15%
  • 4 finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
  • 2 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange

Glasnudelsalat

  • 150 g glasnudler
  • 1 agurk i halve, skrå skiver (ca. 350 g)
  • 300 g optøede edamamebønner (sojabønne)
  • 4 forårsløg i skrå ringe (ca. 50 g)
  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl friske korianderblade
  • 1 rød chilipeber i tynde ringe
  • 1 tsk sorte sesamfrø

Fremgangsmåde:

Sticks

Hak rejerne groft og vend dem sammen med det hakkede kød, ost, forårsløg, chili, limeskal, hvidløg og salt. Rør farsen godt sammen og del den i 8 portioner. Form hver portion til en aflang frikadelle. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun sticksene på alle sider i ca. 3 min. og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 7 min. - vend af og til. Træk de stegte frikadeller på spyd.

Glasnudelsalat

Kog imens nudlerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og skyl nudlerne i koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte og klip i mindre stykker.

Bland nudler, agurk, bønner, de 2 slags løg, limesaft og salt. Anret salaten i et fad og drys med korianderblade, chili og sesamfrø. Server glasnudelsalaten sammen med de lune sticks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 29 %
Print