Grøn pizza

Grøn pizza

30 min
Grøn pizza med asparges og oliven er både lækker og frisk, og kombinerer de sprøde asparges og saftige oliven på en let og sprød pizzabund. Den grønne farve fra asparges giver pizzaen et appetitligt udseende, mens de salte oliven tilføjer en dejlig smag. Denne opskrift på grøn pizza er et perfekt valg for dig, der ønsker en grønnere pizzaoplevelse med masser af smag og knas. Nyd denne lækre hjemmelavede pizza, den vil helt sikkert tilfredsstille dine smagsløg.
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-pizza/

Sådan gør du

Bagetid:

8-10 min. ved 275° - varmluft.

  • Form en pizzabund med hænderne (ca. 25 cm i diameter).
  • Fordel tomatsauce, ost, olivenskiver, asparges og løgskiver på pizzaen.
  • Bag pizzaen på en varm pizzasten midt i ovnen.
  • Fordel pinjekerner og aspargesstrimler på pizzaen, pynt med basilikumblade, drys med flagesalt og server straks.

Det er lækkert med forskellige farver cherrytomater i halve, vendt i balsamico glaze til eller på pizzaen.

Energiindhold for hele retten:

4906 kJ / 1173 kcal

Næringsindhold pr. 100g

789 kJ / 189 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 16 % 7,4 g
Kulhydrat: 38,7 % 18 g
Fedt: 45,3 % 9,6 g
Mere inspiration

Her er opskriften på hjemmelavet pizzadej.

Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(514)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

1 Pizzadej
1 dl God tomatsauce
100 g Mozzarellaost i tern
50 g Sorte oliven i tynde skiver
2 Grønne asparges i stænger a ca. 5 cm
1 Rødløg i hele tynde skiver
½ dl Ristede pinjekerner
1 Grøn asparges i tynde strimler
Frisk basilikum
Flagesalt