Blomkålspizza

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

1 timer

Blomkålspizza er et spændende alternativ til den traditionelle pizza. Bundene er lavet af fintrevet blomkål. Prøv denne lækre variation med artiskokker, oliven og rucola på toppen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

2 pizzaer

Antal portioner

Blomkålsbunde - 2 stk.

  • 50 g skyllet rucolasalat
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 dåse artiskokhjerter (ca. 400 g)
  • 100 g sorte og grønne oliven

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Blomkålsbunde

Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen. Bring vandet i kog i en stor gryde og tilsæt blomkålsris. Kog ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. – rør af og til. Hæld blomkålen i en stor sigte, brus over med koldt vand og lad kålen dryppe godt af. Kom blomkålen i et viskestykke og vrid den fri for overskydende vand – gør det af flere omgange, så du får vredet så meget vand fra som muligt. Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt blomkål, ost, oregano og salt. Kom halvdelen af blandingen på et stykke bagepapir og bred den ud til en rund bund (ca. 30 cm i diameter). Gentag med resten og træk bundene over på de varme bageplader. Bag bundene øverst og nederst i ovnen til de er gyldne.

Tag blomkålsbundene ud af ovnen og fordel tomatsauce og peberfrugt herpå. Bag pizzaerne færdige.

Bland rucola og citronsaft. Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og skær dem i tykke skiver. Fordel artiskokkerne på de færdige pizzaer sammen med rucola og oliven. Server straks.

Forbagning af blomkålsbunde

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Bagning af blomkålspizzaer

10 min. ved 200° - varmluft.

Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 57,5 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag