Blomkålspizza

Blomkålspizza

1 time
Blomkålspizza er et spændende alternativ til den traditionelle pizza. Bundene består af fintrevet blomkål, blandet med mozzarella. Du kan bruge bundene fra blomkålspizzaen til din yndlings topping. Her får du en grøn variation med bagte røde peberfrugter, oliven og små spæde salatblade på toppen. Der er ikke ost på blomkålspizzaen, da osten allerede er i bunden. Men er du osteelsker, står det dig jo frit for også at komme noget på toppen.

Sådan gør du

Forbagning af blomkålsbunde:

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Bagning af blomkålspizzaer :

10 min. ved 200° - varmluft.

Blomkålsbunde
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt blomkål, ost, oregano og salt.
  • Kom halvdelen af blandingen på et stykke bagepapir og bred den ud til en rund bund (ca. 30 cm i diameter). Gentag med resten og træk bundene over på de varme bageplader.
  • Forbag bundene øverst og nederst i ovnen til de er gyldne.
Pizzasauce
  • Tag blomkålsbundene ud af ovnen og fordel tomatsaucen.
  • Top op med peberfrugt og bag pizzaerne færdige.
Topping
  • Bland salatblade og citronsaft.
  • Fordel salatblade og oliven på de færdige pizzaer og server straks.

Du kan lave en hot version af blomkålspizzaen ved at skifte mozzarella ud med Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili ost.

Energiindhold for hele retten:

5392 kJ / 1289 kcal

Næringsindhold pr. 100g

216 kJ / 52 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 32,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 25,3 % 3,2 g
Fedt: 42,2 % 2,5 g
Mere inspiration

Prøv også denne nemme og smagfulde ret med blomkål!

Relateret video
Sådan laver du blomkålsris

Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.

Ingredienser

Blomkålsbunde - 2 stk.
1½ kg Blomkål - revet til ris
2 Æg
200 g Revet mozzarellaost
2 tsk Tørret oregano
1½ tsk Groft salt
Pizzasauce
2 dl Tomatsauce, fx pizzasauce
2 Røde peberfrugter i tynde strimler (ca. 300 g)
Topping
50 g Skyllet blandede babysalatblade
2 spsk Friskpresset citronsaft
100 g Sorte og grønne oliven