Blomkålspizza
1 timer

Blomkålspizza

Blomkålspizza er et godt og sundere alternativ til den traditionelle pizza. Prøv denne lækre blomkålspizza med sprød serrano skinke og rucola på toppen.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blomkålspizza

Blomkålspizza er et godt og sundere alternativ til den traditionelle pizza. Prøv denne lækre blomkålspizza med sprød serrano skinke og rucola på toppen.

2 pizzaer

Antal portioner
  • 5 skiver serrano skinke (ca. 65 g)

Blomkålsbunde

  • 50 g skyllet rucolasalat
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Læg skinken på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen, til den er sprød. Læg den på en bagerist.

Blomkålsbunde

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde og tilsæt blomkålsris. Kog det ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til. Hæld blomkålen i en sigte, brus over med koldt vand og lad den dryppe godt af. Hæld kålen ud på et viskestykke og vrid den fri for overskydende vand. Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt blomkål, ost, oregano og salt. Fordel halvdelen af blandingen på en plade med bagepapir og bred den ud i en cirkel (ca. 30 cm i diameter). Gentag med resten og bag bundene øverst og nederst i ovnen - til de er gyldne.

Tag bundene ud af ovnen. Fordel tomatsauce og peberfrugt på bundene og bag dem færdige.

Bland imens rucola og citronsaft. Knæk den bagte skinke i mindre stykker og fordel dem på de færdige pizzaerne sammen med rucolaen. Server straks.

Bagetid for serrano skinke

Ca. 10 min. ved 200° - varmluft

Forbagning af blomkålsbunde

25-30 min. ved 200° - varmluft.

Bagning af blomkålspizzaer

10 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 48 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Protein: 32 %
  • Fiber: 39,8 g
Print