Blomkålspizza a la Cheasy

Blomkålspizza a la Cheasy

Blomkålspizza er et dejligt alternativ til den traditionelle pizza - og den skal hverken æltes eller hæve. Du skal blot rive blomkålen på et rivejern og blande det med æg og revet mozzerella, så har du "dejen" til dine bunde. Varier dit fyld på blomkålspizzaen, som du vil. Server eventuelt denne blomkålspizza som en del af flere hovedretter - ligesom man gør i Italien.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalspizza-a-la-cheasy/

Sådan gør du

Forbagning af blomkålsbunde:

Ca. 15 min. 225° - varmluft.

Bagning af blomkålspizzaer :

Ca. 5 min. 250° - varmluft.

Blomkålspizzaer
  • Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen.
  • Pisk æggene sammen i en skål og tilsæt blomkål, halvdelen af osten og salt.
  • Kom halvdelen af blandingen på et stykke bagepapir og bred den ud til en rund bund (ca. 32 cm i diameter). Gentag med resten og træk bundene over på de varme bageplader. Forbag bundene til de er gyldne.
  • Tag blomkålsbundene ud af ovnen og skru ovnen op til 250°.
  • Fordel tomatsauce, resten af osten, peberfrugt, parmaskinke og kapers på bundene.
  • Bag pizzaerne færdige, drys med frisk rucola og oregano - og server.

Brug evt. 'blomkålsris' i stedet for revet blomkål. Det er nemt og hurtigt.

Energiindhold for hele retten:

4323 kJ / 1033 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 38,6 % 7,4 g
Kulhydrat: 15,4 % 2,9 g
Fedt: 46 % 4,1 g
Relateret video
Blomkålspizza a la Cheasy

Ingredienser

Blomkålspizzaer
3 Æg
1 Stort blomkål - groftrevet (ca. 900 g)
150 g Revet mozzarellaost
1 tsk Groft salt
2 dl Tomatsauce
150 g Gule peberfrugter i tynde strimler
75 g Parmaskinke
40 g Kapers
Topping
50 g Rucolasalat
Tørret oregano