Bagt blomkål med gremolata

Bagt blomkål med gremolata

45 min
Få sat krydderi på blomkålen og lad den bage i ovnen. Her med en skøn gremolata med bacon og mandler og lidt kølig yoghurtdressing til afrunding.

Sådan gør du

Bagt blomkål
  • Bland tandoori, korianderfrø, hvidløg, salt og yoghurt sammen i en stor skål. Vend blomkålsstykkerne godt sammen med yoghurtblandingen og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen.
Gremolata
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak det fint. Bland bacon med mandler og persille.
  • Fordel de bagte blomkålsstykker på et fad, drys dem med gremolata og server dem sammen med yoghurt og brød.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9495 kJ / 2269 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 20,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 30,7 % 8 g
Fedt: 48,7 % 5,8 g

Ingredienser

Bagt blomkål
Tandoorikrydderi
1 spsk
Korianderfrø - stødes
1 spsk
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
1½ tsk
5 dl
Blomkål i store buketter
1 kg
Gremolata
Bacon
125 g
Grofthakkede mandler
50 g
Finthakket bredbladet persille
1 dl