Bagt blomkål med gremolata

Bagt blomkål med gremolata

45 min
Få sat krydderi på blomkålen og lad den bage i ovnen. Her med en skøn gremolata med bacon og mandler og lidt kølig yoghurtdressing til afrunding.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-blomkal-med-gremolata/

Sådan gør du

Bagetid :

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Bagt blomkål
  • Bland tandoori, korianderfrø, hvidløg, salt og yoghurt sammen i en stor skål. Vend blomkålsstykkerne godt sammen med yoghurtblandingen og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen.
Gremolata
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak det fint. Bland bacon med mandler og persille.
  • Fordel de bagte blomkålsstykker på et fad, drys dem med gremolata og server dem sammen med yoghurt og brød.
Energiindhold for hele retten:

9112 kJ / 2178 kcal

Næringsindhold pr. 100g

423 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 17,8 % 4,4 g
Kulhydrat: 31,5 % 7,8 g
Fedt: 50,7 % 5,8 g

Ingredienser

Bagt blomkål
1 spsk Tandoorikrydderi
1 spsk Korianderfrø - stødes
1 Lille knust fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
5 dl Græsk yoghurt
1 kg Blomkål i store buketter
Gremolata
125 g Bacon
50 g Grofthakkede mandler
1 dl Finthakket bredbladet persille
Tilbehør
2½ dl Græsk yoghurt
200 g Groft flute