Bagt blomkål med gremolata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Få sat krydderi på blomkålen og lad den bage i ovnen. Her med en skøn gremolata med bacon og mandler og lidt kølig yoghurtdressing til afrunding.

Ingredienser

Antal portioner

Bagt blomkål

  • 1 spsk tandoorikrydderi
  • 1 spsk korianderfrø - stødes
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • 5 dl Arla® Laktosefri Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 1 kg blomkål i store buketter

Gremolata

  • 125 g bacon
  • 50 g grofthakkede mandler
  • 1 dl finthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 2½ dl Arla® Laktosefri Græsk inspireret yoghurt 10%
  • 200 g groft flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagt blomkål

Bland tandoori, korianderfrø, hvidløg, salt og yoghurt sammen i en stor skål. Vend blomkålsstykkerne godt sammen med yoghurtblandingen og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen.

Gremolata

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak det fint. Bland bacon med mandler og persille.

Fordel de bagte blomkålsstykker på et fad, drys dem med gremolata og server dem sammen med yoghurt og brød.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,7 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde: