Bagt blomkål med gremolata

45 min
Bagt blomkål med gremolata

Få sat krydderi på blomkålen og lad den bage i ovnen. Her med en skøn gremolata med bacon og mandler og lidt kølig yoghurtdressing til afrunding.

Ingredienser

Bagt blomkål

1 spsk Tandoorikrydderi
1 spsk Korianderfrø - stødes
1 Lille knust fed hvidløg
1½ tsk Groft salt
5 dl Yoghurt 10%
1 kg Blomkål i store buketter

Gremolata

125 g Bacon
50 g Grofthakkede mandler
1 dl Finthakket bredbladet persille

Tilbehør

2½ dl Yoghurt 10%
200 g Groft flute

Sådan gør du

Bagt blomkål

  • Bland tandoori, korianderfrø, hvidløg, salt og yoghurt sammen i en stor skål. Vend blomkålsstykkerne godt sammen med yoghurtblandingen og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Gremolata

  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak det fint. Bland bacon med mandler og persille.
  • Fordel de bagte blomkålsstykker på et fad, drys dem med gremolata og server dem sammen med yoghurt og brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10017 kJ / 2394 kcal

Næringsindhold pr. 100g

465 kJ / 111 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,2 % 4,4 g
Kulhydrat: 28,6 % 7,8 g
Fedt: 55,2 % 6,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-blomkal-med-gremolata/