Pizza med skinke og rucola
60+ min

Pizza med skinke og rucola

Pizza er fantastisk som aftensmad og kan varieres i det uendelige. Hvis der er rester kan du bruge dem i madpakken.
Bedømmelse (43 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pizza med skinke og rucola

Pizza er fantastisk som aftensmad og kan varieres i det uendelige. Hvis der er rester kan du bruge dem i madpakken.

Antal portioner

Pizzabund

  • ¼ liter vand
  • 25 g gær
  • 1¼ tsk groft salt
  • 1½ tsk olivenolie
  • 400 g hvedemel (ca. 6¾ dl)

Fyld

  • 140 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 50 g skyllet rucolasalat

Tilbehør

  • 300 g grøn salat, fx romaine- og lollo rosasalat drysset med salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pizzabund

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning.

Fyld

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 35 x 40 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir. Smør tomatsaucen i et tyndt lag, fordel herpå løgene og drys med krydderier. Træk bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen. Tag pizzaen ud efter halvdelen af bagetiden og drys pizzatopping på - bag pizzaen færdig til den er gylden.

Fordel skinke og rucola på pizzaen og server straks sammen med den grønne salat.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 25 %
Print