Pizza med skinke og rucola
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Pizza er fantastisk som aftensmad og kan varieres i det uendelige. Denne pizza med skinke og rucola er bagt med en mild mozzarella, herpå er der sprød rucola, lækker parmaskinke og flager af parmesanost. Dejen til pizzaen skal hæve lunt i en time - i mellemtiden kan du gøre fyldet klar, dække bord og måske slappe lidt af. Variér din pizza med skinke og rucola, som du har lyst, men en god tommelfingerregel er, at vælge få og gode råvarer, så din pizza forbliver let og sprød.
Ingredienser
Pizzadej
20 g
Gær
|
|
---|---|
3 dl
Vand - lillefingervarmt
|
|
400 g
Pizzamel, fx. Tipo 00 (ca. 3 dl)
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Pizza med skinke og rucola
2 dl
Tomatsauce, fx pizzasauce
|
|
---|---|
1 tsk
Tørret oregano
|
|
200 g
Revet mozzarellaost
|
140 g
Lufttørret skinke, fx parmaskinke
|
|
---|---|
50 g
Skyllet rucolasalat
|
|
flager af 50 g
Parmigiano reggiano
|
|
25 g
Ristede pinjekerner
|
Sådan gør du
Pizzadej
Du kan toppe din pizza med kapers, oliven eller soltørrede tomater.
I stedet for tomatsauce, fx pizzasauce kan du bruge Arla Karolines Køkken® Tomat & cremefraiche Pastasauce.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11926 kJ / 2850 kcal
Næringsindhold pr. 100g
848 kJ / 203 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 24,9 % | 12,4 g |
Kulhydrat: | 43 % | 21,5 g |
Fedt: | 32,1 % | 7,4 g |