Pizza stromboli

Pizza stromboli

60+ min
Pizza stromboli har navn efter øen Stromboli udenfor Sicilien og er pizzaruller fyldt med lækkerier. I denne opskrift på pizza stromboli består fyldet at peberfrugt, chorizo, hvidløg, basilikum - og masser af mozzarella naturligvis. Pizza stromboli er skøn som den er, men det er også dejligt med en enkel grøn salat til - lav gerne ekstra, for pizza stromboli smager også skønt i madpakken.

Sådan gør du

Bagetid:

15-20 min. ved 200° - varmluft.

Pizzadej
  • Smuldr gæren og opløs den i vandet.
  • Tilsæt olie, honning, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Ælt dejen blank og smidig og stil den tildækket til hævning i ca. 2 timer.
Fyld
  • Vend peberfrugt, ost og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
  • Del dejen i 2 og rul dem ud til firkanter (a ca. 25 x 40 cm).
  • Fordel fyldet på de 2 pizzaer - undlad at lægge fyldet helt op til øverste kant på den lange side.
  • Rul hver pizza sammen og læg dem på en plade med bagepapir med lukningen nedad. Bag pizzaerne midt i ovnen. Server dem varme med grøn salat til.
Variation

Tilsæt evt. 75 g finthakkede oliven til fyldet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11351 kJ / 2713 kcal

Næringsindhold pr. 100g

608 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18 % 6,4 g
Kulhydrat: 53,3 % 19,1 g
Fedt: 28,7 % 4,7 g
Mere inspiration

Her har du en opskrift på en anden simpel pizza.

Burrata pizza
30 min
Burrata pizza
(5)
Relateret video
Pizza stromboli

Ingredienser

Pizzadej
Gær
15 g
Vand
3 dl
Flydende honning
1½ tsk
Groft salt
1 tsk
Olivenolie
2 spsk
Durummel (ca. 2 dl)
125 g
Tipo 00 hvedemel (ca. 6 dl)
325 g
Fyld
Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
2
Mozzarellaost i tern
150 g
Chorizopølse i mindre stykker
100 g
Lille finthakket fed hvidløg
1
Fintstrimlede frisk basilikum
1 dl
Friskkværnet peber
Tilbehør
Blandet grøn salat
500 g