Pizza stromboli

2 timer 45 min
Arbejdstid: 25 min
Pizza stromboli

Pizza stromboli har navn efter øen Stromboli udenfor Sicilien og er pizzaruller fyldt med lækkerier. I denne opskrift på pizza stromboli består fyldet at peberfrugt, chorizo, hvidløg, basilikum - og masser af mozzarella naturligvis. Pizza stromboli er skøn som den er, men det er også dejligt med en enkel grøn salat til - lav gerne ekstra, for pizza stromboli smager også skønt i madpakken.

Ingredienser

Pizzadej

15 g Gær
3 dl Vand
1½ tsk Flydende honning
1 tsk Groft salt
2 spsk Olivenolie
125 g Durummel (ca. 2 dl)
325 g Tipo 00 hvedemel (ca. 6 dl)

Fyld

2 Røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
150 g Mozzarellaost i tern
100 g Chorizopølse i mindre stykker
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 dl Fintstrimlede basilikumblade
Friskkværnet peber

Tilbehør

500 g Blandet grøn salat

Sådan gør du

Pizzadej

  • Smuldr gæren og opløs den i vandet.
  • Tilsæt olie, honning, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Ælt dejen blank og smidig og stil den tildækket til hævning i ca. 2 timer.

Fyld

  • Vend peberfrugt, ost og de øvrige ingredienser sammen i en skål.
  • Del dejen i 2 og rul dem ud til firkanter (a ca. 25 x 40 cm).
  • Fordel fyldet på de 2 pizzaer - undlad at lægge fyldet helt op til øverste kant på den lange side.
  • Rul hver pizza sammen og læg dem på en plade med bagepapir med lukningen nedad.
  • Bag pizzaerne midt i ovnen i ca. 15-20 min. ved 200° - varmluft.
  • Server dem varme med grøn salat til.

Tilsæt evt. 75 g finthakkede oliven til fyldet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11351 kJ / 2713 kcal

Næringsindhold pr. 100g

608 kJ / 145 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 18 % 6,4 g
Kulhydrat: 53,3 % 19,1 g
Fedt: 28,7 % 4,7 g
Relateret video Pizza stromboli

https://www.arla.dk/opskrifter/pizza-stromboli/